Menu
Ajax klaar voor Dinamo Zagreb

Ajax klaar voor Dinamo Zagreb

Ajax heeft dindagochtend de laatste training op weg naar het thuisduel met Dinamo Zagreb afgewerkt. Daags voor het belangrijke treffen in de UEFA Champions League had Frank de Boer de beschikking over zestien veldspelers en de keepers Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen. Miralem Sulejmani trainde opnieuw volledig mee.

Het herfstzonnetje werkte aanlokkelijk dinsdagochtend. De openbare training werd zowel beroepsmatig (pers) als uit clubliefde (supporters) bezocht. De toeschouwers langs het trainingsveld zagen dat Sulejmani, net als maandag, de blessureperiode aan zijn lies achter zich heeft gelaten. De Serviër trainde opnieuw volop mee en staat voor zijn rentree.

Een van de Ajacieden die al een tijdje op het trainingsveld ontbreekt is Nicolai Boilesen. De Deense verdediger, die met toestemming van Ajax extern aan zijn herstel werkte, heeft bij het revalideren een terugslag gekregen. Onderzoek aan zijn reeds geblesseerde hamstring heeft uitgewezen dat hij wat betreft zijn herstel enkele weken is teruggeworpen. De linksback staat daardoor opnieuw vier tot zes weken buitenspel, waardoor de kans klein is dat hij voor de winterstop nog voor Ajax in actie komt.

Dinsdagmiddag schuiven Frank de Boer en Siem de Jong aan voor de persconferentie in aanloop naar Ajax - Dinamo Zagreb. Bij een overwinning is Ajax in ieder geval zeker van Europese overwintering in de UEFA Europa League. In de twee laatste wedstrijden tegen Olympique Lyon en Real Madrid lonkt in dat geval zelfs nog een langer verblijf in de Champions League.

Ajax - Dinamo Zagreb begint woensdagavond om 20:45 uur.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Kaartverkoop Ajax - Dinamo Zagreb

Frank de Boer demonstreert zijn balgevoel. Frank de Boer demonstreert zijn balgevoel.
Ajax trainde met de speciale bal van de UEFA Champions League. Ajax trainde met de speciale bal van de UEFA Champions League.
Ook de bidons zijn deze dagen 'CL-proof'. Ook de bidons zijn deze dagen 'CL-proof'.
Er was veel pers bij de training. Er was veel pers bij de training.