Menu
Ajax klaar voor eerste echte krachtmeting

Ajax klaar voor eerste echte krachtmeting

Ajax is klaar voor de eerste echte krachtmeting van het seizoen. Vrijdagochtend trainde de landskampioen voor het laatst op weg naar de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen FC Twente. Jan Vertonghen liet de training wegens liesklachten aan zich voorbij gaan. De Belg wordt uit voorzorg gespaard en mist daardoor het duel met Twente.

Op Jan Vertonghen na beschikt trainer Frank de Boer over een fitte selectie voor de wedstrijd tegen FC Twente. Ook Gregory van der Wiel was weer volledig van de partij. Donderdag verliet de rechtsback nog uit voorzorg voortijdig de training. Na de training van vrijdag lijkt zijn inzetbaarheid verzekerd.

De wedstrijd tegen FC Twente vormt de eerste echte krachtmeting van het nieuwe voetbalseizoen. Na de reeks oefenwedstrijden staat zaterdagavond de eerste prijs van het seizoen 2011-2012 op het spel. In een uitverkochte Amsterdam ArenA volgt een herhaling van de wedstrijd van vorig jaar, al waren de rollen toen omgedraaid. Toenmalig landskampioen Twente treedt nu als bekerhouder aan, terwijl toenmalig bekerwinnaar Ajax nu als kampioen van Nederland aan de uitverkochte wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal begint.

Vertonghen zal het duel met Twente vanaf de tribune bekijken. De Belgisch international bleef donderdag en vrijdag uit voorzorg binnen. Hij kampt met lichte liesklachten, waardoor Ajax geen risico met het wil nemen op weg naar de start van de competitie op zondag 7 augustus tegen De Graafschap.

FC Twente - Ajax begint zaterdag om 20:00 uur in de Amsterdam ArenA. De wedstrijd is uitverkocht.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst