Menu
Ajax klaar voor FC Utrecht

Ajax klaar voor FC Utrecht

De Ajacieden belegden hun laatste trainingen voor het bekertreffen met FC Utrecht, donderdag in de Amsterdam ArenA. De ploeg van trainer Marco van Basten maakte een scherpe en gretige indruk in een sessie waarin de laatste, noodzakelijke puntjes op de i werden gezet.

Voor Gabri komt het eerste duel van dit seizoen in het KNVB Bekertoernooi te vroeg. De Spanjaard trainde vandaag apart van de groep met fysiotherapeut Frank van Deursen. Gabri herstelt van een enkelkwetsuur. Voor Gabri komt het eerste duel van dit seizoen in het KNVB Bekertoernooi te vroeg. De Spanjaard trainde vandaag apart van de groep met fysiotherapeut Frank van Deursen. Gabri herstelt van een enkelkwetsuur.
Ook Dennis Rommedahl is nog niet volledig fit. De Deen werd een deel van de ochtendtraining begeleid door René Wormhoudt. Ook Dennis Rommedahl is nog niet volledig fit. De Deen werd een deel van de ochtendtraining begeleid door René Wormhoudt.
Gabri kreeg later gezelschap van Kennedy. De Zweed is op de weg terug van een dijbeenblessure. Kennedy wisselde enkele loopoefeningen af met het noodzakelijke schiet- en kaatswerk. Gabri kreeg later gezelschap van Kennedy. De Zweed is op de weg terug van een dijbeenblessure. Kennedy wisselde enkele loopoefeningen af met het noodzakelijke schiet- en kaatswerk.
Na zijn revalidatiewerk met Rommedahl verscheen Wormhoudt voor de (fitte) spelersgroep. De conditie- en hersteltrainer schotelde de Ajacieden een kort programma voor vol sprong- en dribbeloefeningen. Na zijn revalidatiewerk met Rommedahl verscheen Wormhoudt voor de (fitte) spelersgroep. De conditie- en hersteltrainer schotelde de Ajacieden een kort programma voor vol sprong- en dribbeloefeningen.
De groepstraining werd afgesloten met een partijvorm. De Ajax-defensie werd op de proef gesteld door verschillende aanvallende varianten. Vanwege de blessures van Oleguer en Micky Sulejmani moet de ploeg zowel in aanvallend als in defensief opzicht worden aangepast in vergelijking met de laatste wedstrijd tegen Feyenoord. De groepstraining werd afgesloten met een partijvorm. De Ajax-defensie werd op de proef gesteld door verschillende aanvallende varianten. Vanwege de blessures van Oleguer en Micky Sulejmani moet de ploeg zowel in aanvallend als in defensief opzicht worden aangepast in vergelijking met de laatste wedstrijd tegen Feyenoord.
In de ‘blessuretijd’ krijgen de spelers ruim baan om een specialiteit aan te scherpen of gewoon te verbeteren. Klaas Jan Huntelaar krulde vrije trappen om het muurtje plastic poppen. Net als Luis Suarez liet ook de ‘Hunter’ menige bal in de kruising ploffen. In de ‘blessuretijd’ krijgen de spelers ruim baan om een specialiteit aan te scherpen of gewoon te verbeteren. Klaas Jan Huntelaar krulde vrije trappen om het muurtje plastic poppen. Net als Luis Suarez liet ook de ‘Hunter’ menige bal in de kruising ploffen.
Net als Huntelaar en Suarez beproefde ook Bruno Silva zijn geluk. Net als Huntelaar en Suarez beproefde ook Bruno Silva zijn geluk.
Als de spelers zich elders op het veld uitleven, voeren de trainers overleg op het trainingsveld. Rob Witschge, Marco van Basten, Carlo l’Ami en stagiair Dennis Bergkamp bespreken de te volgen strategie voor het treffen met de Utrechters. Als de spelers zich elders op het veld uitleven, voeren de trainers overleg op het trainingsveld. Rob Witschge, Marco van Basten, Carlo l’Ami en stagiair Dennis Bergkamp bespreken de te volgen strategie voor het treffen met de Utrechters.
Een opvallende gestalte zocht na afloop alle spullen bij elkaar. Materiaalman Fred had een manier gevonden om - ongestoord en bijna onzichtbaar - alle spullen weer netjes bij elkaar te krijgen. Een opvallende gestalte zocht na afloop alle spullen bij elkaar. Materiaalman Fred had een manier gevonden om - ongestoord en bijna onzichtbaar - alle spullen weer netjes bij elkaar te krijgen.