Menu
Ajax klaar voor Galatasaray

Ajax klaar voor Galatasaray

Ajax bereidt zich deze week in Turkije voor op de tweede seizoenshelft. Na vier dagen trainingskamp hebben de Ajacieden al zes trainingen in de benen. Vrijdagavond staat de eerste wedstrijd van 2014 op het programma. In Antalya treft Ajax het Galatasaray van Wesley Sneijder.

Tijdens het duel in Antalya zullen vrijwel alle spelers in actie komen, zo liet Frank de Boer eerder deze week al weten. Zowel tegen Galatasaray als later tegen Trabzonspor of Celtic speelt Ajax iedere helft met een ander elftal.

Nicolai Boilesen is de enige speler die momenteel nog niet helemaal topfit is. De verdediger kampte de afgelopen dagen met een griepje en ging ook donderdagochtend voortijdig terug naar het spelershotel. Pluspunt was wel dat hij voor het eerst weer een deel van de groepstraining heeft meegedaan nadat hij woensdag nog een eigen programma afwerkte. Tijdens de middagtraining was hij opnieuw van de partij.

De oefenwedstrijd Galatasaray - Ajax begint vrijdagavond om 19:30 uur Nederlandse tijd. Bij winst op de Turken strijdt Ajax zondag in de finale tegen Celtic, dat donderdagavond met 3-1 won van Trabzonspor. In geval van verlies speelt Ajax zaterdag om de derde plaats van de Antalya Cup. Beide oefenduels van Ajax zijn live te zien op Fox Sports Eredivisie.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer aan het begin van dag 4 van het trainingskamp in Belek. Frank de Boer aan het begin van dag 4 van het trainingskamp in Belek.
In de ochtenduren werd er veel met de bal getraind. In de ochtenduren werd er veel met de bal getraind.
Nicolai Boilesen trainde weer met de groep mee. Nicolai Boilesen trainde weer met de groep mee.
Thulani Serero en Ricardo van Rhijn rusten uit na de eerste training van de dag. Thulani Serero en Ricardo van Rhijn rusten uit na de eerste training van de dag.
Aanvoerder Siem de Jong in gedachten. Aanvoerder Siem de Jong in gedachten.
Vrolijkheid na afloop van de ochtendtraining. Vrolijkheid na afloop van de ochtendtraining.
De middagtraining begon met een rondo. De middagtraining begon met een rondo.
Frank de Boer deed ook met de ronde mee. Frank de Boer deed ook met de ronde mee.
De training werd afgesloten met een soort bootcamp langs het veld. De training werd afgesloten met een soort bootcamp langs het veld.
Mike van der Hoorn drukt zich op. Mike van der Hoorn drukt zich op.
De avond valt over Belek. De avond valt over Belek.