Menu
Ajax klaar voor herstart competitie

Ajax klaar voor herstart competitie

Ajax lijkt klaar voor de tweede seizoenshelft. Na een vakantie van ruim anderhalve week meldden de Ajacieden zich vorige week maandag voor de eerste training in het nieuwe jaar. Twee dagen later stapten de spelersgroep en bijbehorende staf in het vliegtuig naar de Portugese Algarve, waar in Albufeira een trainingskamp van een week werd belegd. Gezien de barre, winterse omstandigheden in eigen land bleek dat achteraf geen verkeerde keuze.

Hoewel de winterstop relatief kort duurde onderging de selectie van de Amsterdammers toch een kleine metamorfose. Zo werden Dario Cvitanich, Bruno Silva, Jeffrey Sarpong en Daley Blind verhuurd aan respectievelijk CF Pachuca (Mex), Sport Club Internacional (Bra), NEC en FC Groningen. Daar stond tegenover dat de jongelingen Geoffrey Castillion (Jong Ajax) en het Deense talent Christian Eriksen (Ajax A1) met de ‘grote jongens’ mee mochten naar Zuid-Europa. Beiden maakten in het met 7-0 gewonnen oefenduel met Ajax Zaterdag 1 zelfs hun officieuze debuut in het eerste elftal, dat in Portugal ook nog de degens kruiste met FC Groningen (1-1).

Na terugkomst in Nederland wacht de spelers van Ajax vrijdag weer een training op ouderwets koude ondergrond. Tijd om te acclimatiseren is er nauwelijks want zondag staat de eerste competitiewedstrijd tegen NAC Breda alweer op het programma. Het betreft een inhaalduel dat oorspronkelijk op 20 december stond gepland, maar toen niet doorging omdat het slechte weer de toegangswegen tot het stadion en de tribunes ontoegankelijk maakten.

Evenals vorige maand zal een eventuele nieuwe afgelasting niet liggen aan het veld in het Rat Verlegh Stadion. ,,Dat ligt er geweldig bij’’, licht Peter van Roozendaal, facilitair medewerker van de Bredase club, met gepaste trots toe. ,,Er ligt geen sneeuw op en de veldtemperatuur is 16 graden. We gaan het zondag voor de wedstrijd zelfs nog een keer maaien. Alleen hevige sneeuw of een fikse regenbui kort voor de wedstrijd kan roet in het eten gooien.’’

De positieve verhalen over het Bredase veld zullen in elk geval bij de Ajacieden als muziek in de oren klinken, want hun doorgaanse surplus aan techniek komt vanzelfsprekend het best tot uiting op een fraai geschoren groene mat.

NAC Breda - Ajax begint zondag om 14.30 uur.

Competitieresultaten van de laatste vijf seizoenen:

2008/2009 NAC Breda - Ajax 0-3 (22-03-2009)
2007/2008 NAC Breda - Ajax 2-3 (24-02-2008)
2006/2007 NAC Breda - Ajax 1-2 (27-08-2006)
2005/2006 NAC Breda - Ajax 0-2 (18-12-2005)
2004/2005 NAC Breda - Ajax 1-2 (13-02-2005)

Foto: Ajax.nl
Tekst: Ajax.nl