Menu
Ajax klaar voor Jong RKC

Ajax klaar voor Jong RKC

De blik is gericht op woensdagavond, de gedachten van de Ajacieden gaan uit naar het bekerduel met Jong RKC. De landstitel en de KNVB Beker staan hoog genoteerd op het verlanglijstje voor dit seizoen. Ajax werkte een pittige ochtendtraining af.

Alles in de geest van het treffen met de Waalwijkse beloften. Inspelen, afronden en scoren; voetbalvaardigheden werden ditmaal aangescherpt om het Jong RKC zo moeilijk mogelijk te maken. Of, eigenlijk om Jong RKC uit te schakelen in het bekertoernooi. Hennie Spijkerman (trainer Henk ten Cate ontbrak wegens privé-omstandigheden) voorzag zijn manschappen van de juiste instructies en opdrachten.

Hennie Spijkerman ziet zijn manschappen hard aan het werk. Hennie Spijkerman ziet zijn manschappen hard aan het werk.

Aanvoerder Jaap Stam was een tweede, opvallende afwezige op het trainingsveld. De captain heeft lichte klachten aan knie en enkel. Puur uit voorzorg trainde de routinier binnen in de Amsterdam ArenA. ,,Het heeft allemaal absoluut niets met arrogantie te maken, maar Stam speelt niet mee te tegen Jong RKC’’, lichtte Spijkerman toe. De technische staf kijkt verder dan de wedstrijd in Waalwijk. ,,Gezien ons speelschema is het beter om Jaap aan de kant te houden.’’
Zowel de drie keepers als de veldspelers én de assistent-trainers kwamen ruimschoot aan hun trekken tijdens de ochtendsessie. Frank de Boer en Alfons Groenendijk etaleerden hun nog altijd gepolijste traptechniek tijdens de passoefeningen en het afronden op doel. Vervaarlijk suisden inzetten richting kruising. Aan de doelverdedigers de taak om de ballen klemvast te pakken of weg te ranselen.

Keeperstrainer Fred Grim instrueert Kenneth Vermeer. De doelmannen zijn in afwachting van een waar bombardement aan doelpogingen. Keeperstrainer Fred Grim instrueert Kenneth Vermeer. De doelmannen zijn in afwachting van een waar bombardement aan doelpogingen.

Uitstekende oefenvormen, kortom, op een nat trainingsveld. Glijden, zweven en ballen wegboksen. Maarten Stekelenburg, Kenneth Vermeer en Dennis Gentenaar leefden zich zichtbaar flink uit op de talloze inzetten van afstand; vochtig gras en een gretige spelersgroep voor zich. Ideale trainingsingrediënten voor de keepers.
De veldspelers probeerden elkaar de loef af te steken in het zo fraai mogelijk scoren. Een balletje in de kruising als hoofdprijs in de imaginaire bingo. Gebalde vuisten na een voltreffer. Een getormenteerde blik na een misser. Ook Groenendijk en De Boer verbloemden wat dat betreft hun emoties niet. Tot ver na afloop van de groepstraining werkten ook de oud-spelers, omringd door een selecte groep actieve Ajacieden, aan hun traptechniek. Elke schotpoging als een nieuw lot, een nieuwe kans. Telkens weer hopend op de hoofdprijs.