Menu
Ajax klaar voor oefentrip Portugal

Ajax klaar voor oefentrip Portugal

Ajax vertrekt vrijdagmiddag richting Portugal voor twee oefenduels met Benfica. Voorafgaand aan het vertrek richting Schiphol werkte de selectie van Frank de Boer een training af op sportcomplex de Toekomst.

Robert Muric liet zich vrijdag voor het eerst op het trainingsveld zien. Ajax sloot recent een vierjarig contract met de 18-jarige speler. De Kroaat was echter nog niet speelgerechtigd. De Player's Status Committee van de FIFA heeft inmiddels aan de KNVB toestemming gegeven om Muric voor Ajax te registreren. De jeugdinternational trainde de afgelopen periode voor zichzelf en heeft last van een enkelblessure. Om die reden traint de aanvaller nog niet met de selectie mee.

Er staan zaterdag twee oefenduels met Benfica op het programma. De eerste wedstrijd tussen Jong Benfica en een selectie van Ajax-spelers wordt om 17:00 uur Nederlandse tijd op het trainingscomplex van de Portugese topclub gespeeld. De hoofdwedstrijd tussen Ajax en Benfica wordt in het imposante Estadio da Luz gespeeld. Tijdens die tweede wedstrijd wordt er om de Eusebio Cup gestreden.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Robert Muric liet zich vrijdag voor het eerst op het trainingsveld zien. Hij trainde apart met fysio Pim van Dord. Robert Muric liet zich vrijdag voor het eerst op het trainingsveld zien. Hij trainde apart met fysio Pim van Dord.
Frank de Boer deelt de hesjes uit. Frank de Boer deelt de hesjes uit.
De coach van Ajax trok zelf ook een hesje aan. De coach van Ajax trok zelf ook een hesje aan.
Kenneth Vermeer is hersteld van zijn liesblessure en trainde weer voluit mee. Kenneth Vermeer is hersteld van zijn liesblessure en trainde weer voluit mee.
Ajax-aanvoerder Niklas Moisander zit Mike van der Hoorn op de hielen. Ajax-aanvoerder Niklas Moisander zit Mike van der Hoorn op de hielen.
Frank de Boer geeft aanwijzingen. Frank de Boer geeft aanwijzingen.