Menu
Ajax klaar voor promovendus

Ajax klaar voor promovendus

Ajax trainde vrijdagochtend voor de laatste keer voor de ontmoeting met promovendus Willem II, zaterdagavond in de Amsterdam ArenA. De training was gedeeltelijk geopend voor de media en de vaste 'Ajax-watchers' waren dan ook bijna allemaal aanwezig.

De media zagen Anwar El Ghazi weliswaar op het trainingsveld, maar de buitenspeler is niet fit voor het duel met Willem II. Hij mocht van trainer Frank de Boer de hesjes uitdelen en trok er zelf ook nog even één aan. Toen was de training al bijna voorbij voor de media, want het laatste gedeelte was zoals altijd besloten.

De Ajacieden waren toen ruim een half uur aan de gang. Iets over half elf hadden zij het veld betreden en warmden ze zich op met een kleine rondo, waarbij de speler die de mist inging, oortikken kreeg uitgedeeld van zijn medespelers. Zo ook Viktor Fischer en Joël Veltman. De verdediger eiste wel van Fischer dat hij zijn handschoenen aantrok voordat hij de gevreesde tik tegen het oor gaf.

Daarna mochten de spelers zich onder leiding van Björn Rekelhof warmlopen, waarna de performance coach hen een positie-oefening voorschotelde die nog het meeste weghad van een rugbywedstrijdje. Twee teams streden tegen elkaar waarbij de bal al rollend naar elkaar moest worden gespeeld met als doel het speeltuig over de lijn te krijgen. Het zag er fraai uit en de gretigheid spatte er vanaf. De Boer: ,,Björn heeft nieuw boekje opengeslagen denk ik. Het is een teambuilding-achtig iets. Ik weet dat wij bij Barcelona Paco hadden en we hebben in 4,5 jaar tijd nooit dezelfde oefening gedaan. Het was altijd leuk, altijd lachen. Spelers vinden een warming-up niet leuk, willen snel met een bal aan de slag. Maar dit zijn nieuwe oefeningen en dat is leuk."

Bij een snel positiespel dat volgde op de rugby-achtige oefening moest wel gevoetbald worden. Fraaie tiki-taka-combinaties lieten zowel het 'jonge' als het 'oude' team zien. Daarna was het voor de media over en sluiten. De pers moest van het veld en zaterdagavond zullen we zien of de oefeningen ook in de wedstrijd uitgevoerd kunnen worden als Willem II op bezoek komt.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Lasse Schöne ondergaat de oortik gelaten. Lasse Schöne ondergaat de oortik gelaten.
De Ajacieden warmen zich met 18 man op voor de training. De keepers stonden met Carlo l'Ami aan de andere kant van het veld. De Ajacieden warmen zich met 18 man op voor de training. De keepers stonden met Carlo l'Ami aan de andere kant van het veld.
Mike van der Hoorn vecht een verbeten kopduel uit. Mike van der Hoorn vecht een verbeten kopduel uit.
Queensy Menig vervangt Anwar El Ghazi in de selectie. Queensy Menig vervangt Anwar El Ghazi in de selectie.
Viktor Fischer gooit er een truc uit. Viktor Fischer gooit er een truc uit.
Hennie Spijkerman spreekt met Joël Veltman. Hennie Spijkerman spreekt met Joël Veltman.
Zal Arek Milik zijn doelpuntentotaal opvoeren dit weekeinde? Zal Arek Milik zijn doelpuntentotaal opvoeren dit weekeinde?
Een fan van Jasper Cillessen kwam helemaal vanuit China om hem te ontmoeten. Een fan van Jasper Cillessen kwam helemaal vanuit China om hem te ontmoeten.