Menu
Ajax klaar voor Real Madrid

Ajax klaar voor Real Madrid

Ajax trainde dinsdagochtend voor het laatst in de voorbereiding op het eerste thuisduel in de Champions League tegen Real Madrid, woensdagavond om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA. Dat betekende aardig wat aanpassingen, want van de trainingspakken tot de drinkflessen, en van de hesjes tot de plastic bekertjes; alles ademde de sfeer van de Champions League uit. Voor debutant Danny Hoesen (21) was dit alles nieuw.

Aan alles was te merken dat het niet zomaar een training betrof. De batterij camera's was groot, de opkomst van de journalisten ook en alles op en rond het trainingsveld stond in het teken van de Champions League. De drinkflessen waren voor de gelegenheid gestyled met het bekende blauwe UEFA-logo en de materiaalmensen moesten ook de plastic bekertjes afplakken. Het was aan alle kanten weer even wennen zo'n laatste training voor een Champions Leagueduel.

Twintig Ajacieden trainden dinsdagochtend op het meest verre veld van de Toekomst. Onder toeziend oog van de UEFA-gedelegeerden zette Frank de Boer bij zijn spelers de puntjes op de i. Onder de twintig aanwezige spelers waren ook Nicolai Boilesen en Eong Enoh. Zij zijn nog niet wedstrijdfit, maar maakten wel deel uit van de trainingsgroep.

Wie wel wedstrijdfit is, maar nog nooit eerder bij de laatste voorbereiding op een Champions Leaguewedstrijd heeft gezeten is Danny Hoesen. Eind augustus kwam de 21-jarige spits van Fulham naar Ajax waar hij zich bij Jong Ajax in de kijker speelde. ,,Hij zit dicht tegen de selectie aan", zei Frank de Boer vrijdag al op de persconferentie voor het duel tegen FC Twente. Hoe dicht, bleek maandagavond al toen de spits na een helft bij Jong Ajax werd gewisseld omdat hij mogelijk bij de selectie van De Boer zou zitten. En deze dinsdag trainde hij dus bij Ajax 1. Of hij tegen Real Madrid ook speelminuten krijgt, is afwachten tot woensdagavond.

Wil je deze Champions Leaguewedstrijd van nabij zien? Koop dan dinsdag nog je kaarten. Er is alleen vandaag nog vrije verkoop voor iedereen. Woensdag geldt er weer een Club Card-verplichting. Kaarten zijn ook verkrijgbaar bij de Ajax Experience op het Rembrandtplein in Amsterdam.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bestel je kaarten voor Ajax - Real Madrid online


Alles ademde dinsdag op het trainingsveld de sfeer van de Champions League uit. Alles ademde dinsdag op het trainingsveld de sfeer van de Champions League uit.
Siem de Jong schiet zich warm voor Real Madrid. Siem de Jong schiet zich warm voor Real Madrid.
Toby Alderweireld haalt uit nadat Danny Hoesen de bal heeft klaargelegd. Toby Alderweireld haalt uit nadat Danny Hoesen de bal heeft klaargelegd.
Behendigheidsoefeningen voerden de boventoon aan het begin van de training. Behendigheidsoefeningen voerden de boventoon aan het begin van de training.
Tobias Sana komt hoog als hij de Champions Leaguebal wegkopt. Tobias Sana komt hoog als hij de Champions Leaguebal wegkopt.