Menu
Ajax klaar voor seizoen

Ajax klaar voor seizoen

Nog een dag en dan gaat het seizoen 2008-2009 ook voor de voetballers van start. De nieuwe trainer Marco van Basten heeft een frisse wind over de inrichting van het trainingsveld en het kleedkamergebied laten waaien. Wat Ajax betreft kan het seizoen beginnen.

Het trainingsveld is aangepast en klaar voor het nieuwe seizoen. Het trainingsveld is aangepast en klaar voor het nieuwe seizoen.

Als de Ajacieden zich maandag voor de eerste keer melden in de ArenA zien ze bij binnenkomst in hun kleedkamergebied een prachtige metersbrede foto van een vol plein vol enthousiaste supporters. De foto is gemaakt in het superjaar 1995. Het jaar, waarin Ajax alles won wat er op clubniveau te winnen viel. De nieuwe technische staf onder leiding van Marco van Basten en de spelers zullen er alles aan gaan doen om de fans weer mooie momenten te laten beleven.

De Ajacieden hoeven bij binnenkomst in de kleedkamer niet te zoeken naar hun plaats. Hun naam prijkt bovenaan op de kastjes. De Ajacieden hoeven bij binnenkomst in de kleedkamer niet te zoeken naar hun plaats. Hun naam prijkt bovenaan op de kastjes.

Als de spelers de gang binnenwandelen, springen direct de nieuw geverfde deuren in de stijl van het nieuwe shirt in het oog en als ze hun kleedkamer betreden, wacht een nieuwe verrassing. Het voetbaldomein heeft een complete metamorfose ondergaan en ademt heel veel Ajax en voetbal! Prachtig strak, met rode stoelen en roodwitte kastjes en het Ajax-logo op de vloer.

Ook het trainingsveld bij de ArenA ziet er anders uit. Het kunstgrasveld is vervangen door echt gras - er ligt immers ook echt gras in het stadion - en de hekken rond het veld zijn verhoogd om windschermen te plaatsen. Waardoor de omstandigheden voor de voetballers beter zijn dan de afgelopen jaren. Ze blazen niet meer zo snel uit hun tenues als er een straffe wind over Amsterdam-Zuidoost raast. Om te zorgen dat de supporters niets hoeven te missen, is het de bedoeling dat er een staantribune verrijst aan de hele noordkant van het trainingsveld waar overigens geen doeken komen te hangen..

De kleedkamergang ademt weer fris roodwit. Uiteraard ontbreekt de naam van de nieuwe sponsor AEGON ook hier niet. De kleedkamergang ademt weer fris roodwit. Uiteraard ontbreekt de naam van de nieuwe sponsor AEGON ook hier niet.

Ook voor de pers verbeteren de werkomstandigheden. Langs beide kanten van het trainingsveld staan dug-outs met overkapping zodat bij regen ook nog normaal op een kladblok geschreven kan worden en om te voorkomen dat laptops, camera’s en andere apparatuur nat worden. Bovendien komt er een verhoogd platform waarop tv-camera’s kunnen staan. Kortom, Ajax is klaar voor het nieuwe seizoen waarin hopelijk genoeg te juichen valt!

Maandag traint Ajax voor het eerst dit seizoen. Dat gebeurt vanaf 11.00 uur op de Toekomst. Vanaf dinsdag zijn de voetballers bij de ArenA te bewonderen.