Menu
Ajax klaar voor Steaua

Ajax klaar voor Steaua

De training van Ajax in de Nacional Arena in Boekarest werd woensdag belangstellend gevolgd door een speciale groep kinderen. Op uitnodiging van oud-Ajacied George Ogararu en de Ajax Foundation waren 25 weeskindjes getuige van de laatste test van de Ajacieden. Want een laatste test was het. Donderdag wacht nog een wandeling, waarna Ajax en Steaua om 22:05 uur Roemeense tijd (21:05 Nederlandse tijd) beginnen aan hun returnduel in de UEFA Europa League.

Nadat looptrainer Björn Rekelhof de Ajacieden had opgewarmd, was de grasmat al dusdanig omgewoeld dat het predikaat 'slecht' allesbehalve overdreven was voor de staat van het veld. ,,Een slechte grasmat is ook in het nadeel van Steaua”, zei Frank de Boer op de persconferentie die aan de trainingssessie vooraf ging. De Ajax-trainer had toen slechts even op het gras gestaan. ,,Want zij hebben ook een technische ploeg. Op zich zag het veld er vanaf de zijkant best goed uit, wellicht wat glad.”

In het imposante stadion vervolgde Ajax de training, in de Roemeense regen, met een rondo en positiespel. Tijdens de partij negen-tegen-negen promoveerde onder andere Derk Boerrigter een venijnig schot tot doelpunt en verrichtte Jasper Cillessen een fantastische redding. De oefensessie was lang genoeg om de conditie van het veld te ervaren en de sfeer in het stadion te proeven.

Langs de kant stonden de weeskinderen samen met een glunderende Ogararu klaar om de Ajacieden even kort te ontmoeten. Frank de Boer zette de kindjes recht om een zo goed mogelijke foto te kunnen maken. Donderdag krijgen de jongens en meisjes een clinic voorgeschoteld door de voormalige rechtsback van Ajax. Ook Aron Winter levert zijn bijdrage aan de clinic. ,,Dit is prachtig”, genoot de Roemeen die in 2007 zijn Association oprichtte en een geliefd persoon is voor de Roemeense pers. Tussen de tv-interviews door lieten hij en zijn vrouw Andrea de fotocamera volop klikken. Ook voor hen zijn Edwin van der Sar en Aron Winter geliefde personen om op de gevoelige plaat vast te leggen.

Tussen alle kids door doken opeens ook leden van de Roemeense Arsenal-fanclub op. De leden waren gehuld met een shirt van Dennis Bergkamp en een grote vlag van de Engelse topclub. Op de vlag prijkte een citaat van Bergkamp. De Roemenen hoopten op een ontmoeting met hun held, maar de assistent-trainer van Ajax reist niet mee naar Europeese uitwedstrijden.

Steaua Boekarest - Ajax begint donderdag om 21.05 (Nederlandse tijd) en zal live worden uitgezonden op RTL7.

Houd Ajax TV en de site in de gaten voor meer berichtgeving vanuit Boekarest.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voor het eerst reisde Isaac Cuenca mee met Ajax voor een Europese uitwedstrijd. Voor het eerst reisde Isaac Cuenca mee met Ajax voor een Europese uitwedstrijd.
Ook Frank de Boer testte het Roemeense gras. Ook Frank de Boer testte het Roemeense gras.
De Ajacieden bijeen in de Nacional Arena. De Ajacieden bijeen in de Nacional Arena.
De weeskindjes gingen na de training op de foto met de Ajacieden. De weeskindjes gingen na de training op de foto met de Ajacieden.
Siem de Jong wordt door een Roemeens jochie geïnterviewd. Siem de Jong wordt door een Roemeens jochie geïnterviewd.