Menu
Ajax klaar voor Steaua

Ajax klaar voor Steaua

Ajax belegde woensdag zijn laatste training voor het eerste UEFA Europa League-duel met Steaua Boekarest. De Ajacieden ontvangen de Roemen donderdag vanaf 19:00 uur in de (bijna uitverkochte) Amsterdam ArenA. Donderdag kunnen de Ajacieden een goede stap zetten richting de volgende knock-outronde van het Europese toernooi.

Donderdag de basis leggen en volgende week een beslissende slag; zo zal Frank de Boer het voor zich zien in aanloop naar het tweeluik met de Roemeense grootmacht. Daags voor het eerste treffen werkten de Amsterdammers een sessie af met veel rondo's en positiespelen. Na het opwarmende werk van herstel- en conditietrainer Björn Rekelhof stoomden (vooral) De Boer en zijn assistent-trainers Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp de spelers klaar. Er was veel pers bij de training present. De Ajax-training was grotendeels toegankelijk voor de media. Alleen het laatste gedeelte, waarin de Ajacieden tactisch trainden, werd afgewerkt zonder toeschouwers en hun camera's en notitieblokken. Alles om in alle rust optimaal toe te werken naar een, hopelijk, mooi resultaat.

Ajax - Steaua Boekarest wordt donderdag vanaf 19:00 uur gespeeld in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog enkele kaarten voor het thuisduel in de UEFA Europa League

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Klik hier voor kaarten voor Ajax - Steaua Boekarest

Rond 10:50 uur betraden de Ajacieden woensdag het trainingsveld op de (koude) Toekomst. Rond 10:50 uur betraden de Ajacieden woensdag het trainingsveld op de (koude) Toekomst.
Isaac Cuenca maakt mogelijk donderdag zijn Europese debuut in de thuiswedstrijd tegen Steaua. Isaac Cuenca maakt mogelijk donderdag zijn Europese debuut in de thuiswedstrijd tegen Steaua.
De Ajacieden van De Boer werden nauwgezet gevolgd door een heus persleger. De Ajacieden van De Boer werden nauwgezet gevolgd door een heus persleger.
Hennie Spijkerman en Frank de Boer bespreken de trainingsstof. Hennie Spijkerman en Frank de Boer bespreken de trainingsstof.
De Ajacieden luisteren naar de boodschap van Spijkerman. De Ajacieden luisteren naar de boodschap van Spijkerman.

Tijd voor ontspanning tussen een oefening door. Tijd voor ontspanning tussen een oefening door.
Christian Eriksen (rechts) viert morgen, hopelijk met een goede uitslag, zijn verjaardag. Christian Eriksen (rechts) viert morgen, hopelijk met een goede uitslag, zijn verjaardag.
Kolbeinn Sigthórsson treft twee collega-Ajacieden op zijn weg. Kolbeinn Sigthórsson treft twee collega-Ajacieden op zijn weg.
Ajacieden houden een balletje hoog. Ajacieden houden een balletje hoog.
Lasse Schöne laat zich lastig van de bal zetten. Lasse Schöne laat zich lastig van de bal zetten.
De Roemeense oud-Ajacied George Ogararu was aanwezig en een gewild interviewobject voor de (Roemeense) pers. De Roemeense oud-Ajacied George Ogararu was aanwezig en een gewild interviewobject voor de (Roemeense) pers.