Menu
Ajax kleurt basisscholen rood en wit

Ajax kleurt basisscholen rood en wit

In alle vroegte zijn basisscholen in de stadsdelen Zuidoost, Zuid en Oost maandag helemaal in de Ajax-kleuren rood en wit gehuld. Dit alles gebeurde in het teken van Ajax StreetWise. Waarbij Ajax in ieder stadsdeel een week lang les geeft op een basisschool en twee grote clinics geeft in de stad.

Woensdag houdt Ajax op het Sumatraplantsoen in Amsterdam van 13:00 tot 17:00 uur de eerste grote clinic voor alle basisschoolleerlingen uit de hoofdstad. Vooral de leeftijdscategorie van 10-12 jaar (jongens en meisjes) zal extra in de gaten wordt gehouden door Ajax-scouts. De leerlingen kunnen namelijk gescout worden om in één van de stadsdeelteams te komen spelen op de grote finale op 11 mei. Voor de overige leeftijdscategorieën zijn er genoeg andere voetbalactiviteiten.

De Ajax-selectie zal woensdag ook aanwezig zijn op het Sumatraplantsoen om samen met de kinderen te voetballen en de talentjes te scouten. Elke speler van Ajax is gekoppeld aan een stadsdeel en de spelers zullen samen met de Ajax-scouts de kinderen voor hun eigen stadsdeelteam selecteren.

Zit jij in Amsterdam op de basisschool en ben je tussen de 10 en 12 jaar? Kom dan aanstaande woensdag naar het Sumatraplantsoen en zorg dan dat je je snel registreert bij de inschrijfbalies. Aan de clinics kan een beperkt aantal kinderen meedoen, dus kom op tijd want vol=vol. Wie weet selecteert een Ajax-scout of speler jou voor zijn team!

Ben je jonger dan 10, maar zit je wel in Amsterdam op de basisschool? Kom dan woensdag ook gezellig langs op het Sumtraplantsoen voor één van de vele voetbalactiviteiten. Uiteraard kan je dan ook de Ajax-spelers te zien!

Tekst en foto's: Ajax.nl

Word vrienden van de Ajax StreetWise Hyve!

Kijk hier voor meer informatie over het Ajax StreetWise project

Aan geïmproviseerde voetbalveldjes geen gebrek op de Amsterdamse schoolpleinen! Aan geïmproviseerde voetbalveldjes geen gebrek op de Amsterdamse schoolpleinen!
Kom je woensdag ook naar het Sumatraplantsoen? Kom je woensdag ook naar het Sumatraplantsoen?