Menu
Ajax klopt Jong AZ in nuttig oefenduel

Ajax klopt Jong AZ in nuttig oefenduel

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Jong AZ dinsdag met 4-0 gewonnen. Op sportcomplex de Toekomst scoorden Ricardo Kishna, Ricardo van Rhijn, Stefano Denswil en Lerin Duarte. ,,De jongens die vandaag speelden, konden 90 minuten aan de bak. Dat was precies de insteek’’, sprak Frank de Boer na afloop.

De Boer had deze interlandperiode een beperkte groep spelers tot zijn beschikking. Het oefenduel met Jong AZ bood een uitgelezen kans om onder meer de niet-internationals (en de reserves) speelminuten te laten maken. Ricardo Kishna zette Ajax voor rust op het goede spoor: 1-0. De doelpuntenmaker vormde een aanval met Queensy Menig en Robert Muric. Aan AZ-kant maakte voormalig international Dirk Marcellis zijn rentree na een langdurige blessure.

De thuisploeg kwam acht minuten na rust uit een penalty aan een tweede treffer. Muric werd tegen het gras gewerkt, waarna Ricardo van Rhijn vanaf elf meter raak schoot. De Alkmaarders kregen enkele kansjes, maar schoten naast of vonden doelman Diederik Boer op hun weg. Menig (schot over), Van Rhijn (boogbal in handen keeper) en Bazoer (schot naast) verzuimden ook toe te slaan.

In de slotminuten kogelde Ajax-captain Stefano Denswil de bal alsnog voorbij AZ-goalie Nick Olij. In de negentigste minuut hielp Lerin Duarte de Amsterdammers ook aan een vierde treffer. Na prima voorwerk van Kishna schoot ook de linkermiddenvelder fraai raak: 4-0.

,,De jongens die de afgelopen tijd weinig hebben gespeeld, hebben vandaag weer negentig minuten gemaakt. Dat is belangrijk’’, blikte Frank de Boer terug op het oefenduel. Sommige Ajacieden speelden langer niet vanwege blessureleed. De Boer: ,,Onder meer Robert Muric is er om die reden een tijdje uit geweest. Hij heeft nu weer een volledig duel in de benen. Verder wil je vandaag natuurlijk voetballend goede dingen zien. Ook dat is gelukt.’’

Scoreverloop:
40. Kishna 1-0, 53. Van Rhijn 2-0, 86. Denswil 3-0, 90. Duarte 4-0.

Opstelling Jong Ajax: Boer; Van Rhijn, Van der Hoorn, Denswil, Viergever; Bazoer, Zimling, Duarte; Muric, Kishna en Meenig.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Gerard van Hees

Rechtsback Ricardo van Rhijn schoot Ajax kort na rust naar een 2-0-voorsprong. Rechtsback Ricardo van Rhijn schoot Ajax kort na rust naar een 2-0-voorsprong.
Diederik Boer en AZ'er Dirk Marcellis hebben een vrolijk onderonsje. Diederik Boer en AZ'er Dirk Marcellis hebben een vrolijk onderonsje.
Ricardo Kishna droeg voor de pauze een doelpunt bij aan de Amsterdamse overwinning. Ricardo Kishna droeg voor de pauze een doelpunt bij aan de Amsterdamse overwinning.
Frank de Boer instrueert zijn middenvelder Niki Zimling. Frank de Boer instrueert zijn middenvelder Niki Zimling.
Lerin Duarte schoot in de slotfase ook raak. Lerin Duarte schoot in de slotfase ook raak.
Queensy Menig lost een schot op het Alkmaarse doel. Queensy Menig lost een schot op het Alkmaarse doel.
Voormalig AZ-speler Nick Viergever speelde als linksback tegen zijn oude club. Voormalig AZ-speler Nick Viergever speelde als linksback tegen zijn oude club.
Ajax kon vier keer juichen in de oefenwedstrijd tegen Jong AZ. Ajax kon vier keer juichen in de oefenwedstrijd tegen Jong AZ.