Menu

Ajax klopt krachteloos Willem II in matig duel

Het begon zo veelbelovend in de Arena. Mido zette Ajax al in de negende minuut op voorsprong tegen Willem II. Toch profiteerde Ajax niet. In het laatste kwartier lukte het iets beter en kwam er toch nog een 3-0 eindstand op het scorebord door treffers van Van der Vaart en Pienaar. Hier volgen de hoogtepunten van het duel.

90. Jol fluit af. Een saai en matig duel is ten einde.

88. GOAL! Mido zet na knappe actie Pienaar in kansrijke positie. De Zuid-Afrikaan maakt het koelbloedig af, 3-0.

83. Witsche stuurt Pienaar weg die het in zijn eentje tegen negen blauwhemden moet opnemen. Dat wordt zelfs de Zuid-Afrikaan te gortig en hij wacht op aansluiting. Vervolgens wordt Willem II de situatie meester.

80. Na een corner van Richard Witschge kopt Zlatan de bal over.

77. Zlatan krijgt de kans op 3-0 maar wordt geblokt door Van Nieuwstadt.

73. WISSEL AJAX. Direct na zijn doelpunt verlaat Van der Vaart het veld. Hij wordt vervangen door Zlatan.

72. GOAL! Na een sterk kopduel van Mido komt Van der Vaart in bal bezit. De Ajacied wordt nog op de hielen gezeten maar met een prachtig schot schiet hij via de binnenkant van de paal de 2-0 binnen.

72. Dubbele wissel bij Willem II. Shoukov en Mourad komen in het veld voor Mariana en Victoria.

70. GELE KAART WILLEM II. Sektioui krijgt de gele kaart voor een tik tegen de enkels van De Jong.

69. Vrije trap Witschge aan rechter kant van het doel. Willem II werkt weg maar De Jong vangt op, speelt naar Van Damme die de bal voorbrengt. Mido kopt over.

68. GELE KAART WILLEM II. Mariana wordt in het strafboekje geschreven na een overtreding op Trabelsi.

67. Pienaar komt in het veld voor Sikora.

65. Het mag niet lukken. De bal stuitert tot twee maal toe de andere kant op dan Mido en Van der Vaart verwachten. Daardoor blijft de verdiende tweede goal uit.

64. Vrije trap Ajax na neerhalen Galásek op ongeveer 20 meter van het doel. Van der Vaart schiet tot tweemaal toe in de muur.

61.Voorzet Van Damme. Kopbal van Mido is te zwak om De Vlieger te verontrusten. Willem II staat met rug tegen de muur maar Ajax weet score niet te verdubbelen.

58. Rafael van der Vaart lijkt de 2-0 binnen te werken maar na een carambolage gaat de bal net naast de paal.

57. Mido loopt alleen op De Vlieger af maar wordt nog van de bal gezet door Mathijssen.


55. Goede actie Trabelsi over rechts. Hij legt breed op Sikora die direct uithaalt: de bal treft geen doel.

53. Met een prachtig lobje zet Van der Vaart de bal voor, maar die komt net niet lekker voor Mido's voeten terecht. Wel krijgt Ajax een corner die opnieuw geen gevaar oplevert.

50. Zlatan en Pienaar lopen zich warm.

46. Koeman heeft Witschge in het veld gebracht voor Van der Meyde. Sikora is naar rechts verhuisd en Ajax speelt meer in een 4-4-2 met Van der Vaart en Mido als spitsen.

45. Scheidsrechter Jol fluit voor het rustsignaal. De spelers lopen onder begeleiding van een fluitconcert van het veld. Richard Witschge loopt zich als enige van Ajax warm op het veld.

41. Rafael van der Vaart krijgt de bal na sterk kopduel van Mido voor de voeten. De Heemskerker haalt uit, maar de inzet gaat net naast.

32. Mariana is echt van plan Didulica een keer van afstand te kloppen. Dit keer mist zijn vlammend schot de kruising op een aantal decimeters na.

28. De Jong laat Van der Gun glippen. De Ajacied in Tilburgse dienst schiet op doel en via een Ajax-been hobbelt de bal net naast het doel.

22. Mariana haalt uit en Didulica zit er goed bij. De Australiër weet de bal tot corner te verwerken.

21. De Jong laat zich in de luren leggen door Mariana, maar die laat de bal over de achterlijn lopen alvorens hij voorzet. Van Damme schiet in eigen doel maar de grensrechter had al gefloten.

20. Nigel de Jong bemoeit zich zelf met de opbouw. De junior schiet knap vanuit de tweede lijn over het doel van De Vlieger. Hij oogst lof van zijn medespelers en het publiek.

12. Andy van der Meyde zet goed door in het centrum. Sikora dreigt naar buiten en daar speelt Van der Meyde de bal ook. Op het laatste moment kiest Sikora toch voor de weg binnendoor, waardoor het gevaar verdwijnt.

9. GOAL! Van der Meyde zet Joris Mathijsen met een prachtige beweging opzij. De rechtsbuiten zet goed voor en Mido schiet nadat hij de bal nog even goed voor zijn rechter legt, de 1-0 binnen.

4. Prima loopactie van Maxwell die vanaf centrum middenveld naar rechts loopt. Hij krijgt de bal maar de voorzetting loopt op niets uit.

2. Prima passje van Galásek op Van der Vaart die schuin voor De Vlieger opduikt. Zijn schot is een simpele prooi voor de Belgisch international.

1. Cedric van der Gun trapt af namens Willem II dat direct voor de lange bal kiest en nota bene een corner verdient.


Opstellingen:

Ajax: Didulica, Trabelsi, Bergdolmo, De Jong, Van Damme, Galásek, Van der Vaart, Maxwell, Sikora, Mido, Van der Meyde
Reserves: Timmer, Witschge, Yakubu, Zlatan, Pienaar, Van Halst, Wamberto.

Willem II: De Vlieger, Jaliens, Mathijsen, Van Nieuwstadt, Janssens, Landzaat, Mathijssen, Victoria, Sektioui, Van der Gun, Mariana
Reserves: Shoukov, Hadouir, Mourad, Van de Meerakker, Martin, Wau, Van Zon.