Menu

Ajax knokt zich naar volgende ronde

De amateurs van Ajax speelden in de tweede ronde van de beker tegen het zaterdagteam van DCG. Het werd een memorabele wedstrijd, waarin Ajax met 4-3 aan het langste eind trok.

Ajax nam al spoedig de leiding, toen Cleon Banel een vrije schop mocht nemen die niet goed verwerkt werd en Jamal Akachar uit de rebound kon scoren. Omdat ook Ajax defensief een steekje liet vallen was het bij rust 1-1.

In de tweede helft had Ajax aanvankelijk een overwicht, maar het was DCG dat scoorde. Giorgio Tsie kreeg zijn tweede gele kaart en moest derhalve van het veld. Uit de toegekende vrije trap verdween de bal in de kruising achter Dennis van der Wal. Ajax was even de weg kwijt en daarvan profiteerde DCG door na een snelle aanval zelfs 1-3 aan te tekenen.

Toen Demi Demirtas tien minuten voor tijd zijn schot via een DCG-been in het doel zag verdwijnen, begon Ajax er toch nog in te geloven. Vanaf dat moment leek het steeds of Ajax een man en de tegenstander werd compleet weggetikt. Eén minuut voor tijd werd het door een vrije schop van Cleon Banel 3-3 en in blessuretijd kopte Demi Demirtas, uit een voorzet van Said El Aiouni, Ajax naar de volgende ronde.