Menu

Ajax koestert goede herinnering aan Groningen

FC Groningen is komende zaterdag de volgende opponent van Ajax. Opnieuw strijden de Amsterdammers in eigen huis. De wedstrijd is een dag vervroegd, omdat Ajax al op dinsdag de Europese wedstrijd tegen AA Gent speelt.

Aan de laatste competitiewedstrijd tussen beide formaties bewaart Ajax goede herinneringen. Op 19 april 1998 kregen de Ajacieden, onder wie toen ook Richard Witschge en Shota Arveladze, de kampioensschaal uitgereikt na de 3-0 winst in het Oosterparkstadion.

In de thuiswedstrijd van dat seizoen (12 september 1997) won Ajax met 4-1 van de Groningers. Litmanen, Babangida en Benni waren drie jaar geleden de doelpuntenmakers voor Ajax. Atteveld schoot de bal, na Groningen teruggebracht te hebben tot 2-1, achter zijn eigen keeper.

Ajax zal de wrange smaak die het van de laatste twee wedstrijden (Sparta uit, NEC thuis) heeft overgehouden willen wegspoelen met een goed resultaat op de promovendus. Groningen won afgelopen woensdag voor het eerst deze competitie. Van NAC werd verloren, tegen Willem II en NEC behaalde de formatie van trainer Jan van Dijk remises.

Bij Ajax zijn geen nieuwe blessuregevallen. Machlas en Tobiasen volgen de wedstrijd vanaf de tribune.

De wedstrijd vangt aan om 19.00 uur.