Menu
‘Ajax koestert nieuw geloof’

‘Ajax koestert nieuw geloof’

Ajax won zaterdagavond met overtuigende cijfers van Go Ahead Eagles. Zo vlak voor de Champions League-ontmoeting met AC Milan een zeer welkome zege. Maar door het - voor de buitenwereld - onverwachte ontslag van AZ-trainer Gertjan Verbeek krijgt Ajax - Go Ahead Eagles logischerwijze niet de meeste aandacht in de ochtendkranten.

‘Ajax koestert nieuw geloof’, kopt het AD boven hun verslag over Ajax - Go Ahead Eagles (6-0). ,,Fischer, zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles ‘man of the match’ zonder zelf te scoren, staat met zijn hervonden elan en zijn gedreven acties symbool voor het nieuwe geloof bij Ajax. Net op tijd, want al weken ging het voetballend moeizaam bij de Amsterdammers. In niet één wedstrijd kon de landskampioen langere periodes domineren, tot afgrijzen van de coach. Het team zocht naar vorm, de trainer naar de juiste samenstelling.”

‘Na 92 seconden spat de droom van Krkic uiteen’, vertelt de kop boven het verhaal in de Volkskrant . ,,Slechts 92 seconden waren Bojan Krkic gegeven, zaterdag tegen Go Ahead Eagles. Toen zei de hamstring in het linkerbeen van de Ajacied ineens ‘pang’ en was zijn speeltijd abrupt over. Het gezicht van de 23-jarige Spanjaard veranderde in dat van een treurende jongen. Plotseling besefte hij dat hij een tijd niet zal kunnen wat hij het liefste doet. Dat Ajax in de daarop volgende anderhalf uur zou uitlopen naar een opvallend comfortabele zege (6-0), het zal hem een zorg zijn geweest. In zijn hoofd was vooral plaats voor zijn persoonlijke drama. Weken revalideren, dinsdag dus niet kunnen voetballen tegen zijn voormalige werkgever AC Milan. Weer een knop omzetten.”

‘Ajax richt zich op tegen Go Ahead Eagles’, schrijft het Noordhollands Dagblad maandagochtend in de kolommen. ,,De Boer doet niet aan kringgesprekken om het geloof in eigen kunnen terug te laten keren. In zijn visie begint alles bij spelvreugde en de wil hard te werken. De huisstijl leent zich daar perfect voor. Druk zetten op de helft van de tegenstander vreet energie. Maar als iedereen zijn steentje bijdraagt, zo stelt de trainer, dan laat een beloning niet lang op zich wachten. Het bewijs hiervoor leverde Ajax zaterdag tegen Go Ahead Eagles."

Ook De Telegraaf ziet een kentering bij Ajax. ‘Teken van herstel’, kopt de krant. ,,Vooral de eerste competitiebasisplaats van Lesly de Sa - een échte rechtsbuiten - bleek een schot in de roos. Overigens nadat Bojan Krkic in de tweede minuut een hamstringblessure opliep en werd vervangen door de gepasseerde Kolbeinn Sigthórsson. Het meest symbool voor de opleving van de Amsterdammers stond echter Viktor Fischer. ‘Ik denk wel dat ik de stijgende lijn heb doorgezet. Ik vind dat je - als je in zo’n moeilijke periode zit - met z’n allen keihard moet werken. Dat hebben we op de trainingen, maar ook tegen Go Ahead Eagles gedaan. Dat is superbelangrijk, want dan kunnen we echt goed voetballen”, zei de Deen.

Tekst en foto: Ajax.nl