Menu

Ajax komt niet verder dan 0-0 in Nijmegen

Voor de derde wedstrijd op rij is Ajax niet verder gekomen dan een gelijkspel. Tegen NEC wisten de Ajacieden zelfs het doel niet te vinden. Van der Vaart leek in de tweede helft de winnende treffer te maken, maar een geweldige reflex van Gentenaar voorkwam dat. Dat betekent wederom dat er twee punten worden verloren in de titelstrijd. Lees hier de opstellingen en de hoogtepunten van de wedstrijd.

90+4. Wegereef fluit af. Ajax laat twee dure punten liggen.

90+2. Sneijder zet voor, de bal slaat af en De Ridder knalt fantastisch in. Helaas zet Simr zijn hoofd er nog achter waardoor het een corner wordt.

90+2. Uit de vrije trap van Rafael van der Vaart tikt Gentenaar de bal over.

90. Er komen vier minuten extra tijd bij.

89. Wissel NEC. Niedzielan wordt vervangen door Tumba.

84. Vrije trap NEC aan de rechterkant van het veld, twee meter bij de punt van het strafschopgebied. Barreto wil de bal in een keer in de korte hoek schieten. Lobont is echter net op tijd om de bal tot corner te verwerken.

81. Wegereef fluit Sikora terug wegens buitenspel van de teruglopende Sonck. De spits was echter niet bij de aanval betrokken.

79. WISSEL NEC. Zonneveld maakt plaats voor Resit Schuurman.

78. WISSELS AJAX. Pienaar en Ibrahimovic worden vervangen door Sonck en De Ridder.

76. Vrije trap NEC op achttien meter van het doel. Wegereef sleept de Ajax-muur naar achter en Barreto en Zonneveld melden zich bij de bal. Het is Zuid-Amerikaan die goed binnen schiet maar Lobont redt opnieuw.

73. Met een goede actie is Ibrahimovic langs Heije. Van der Vaart schiet de voorzet hard en goed in, maar Gentenaar weet de bal met een reflex uit de doelmond te keren.

70. Van der Vaart werkt hard en levert een goede voorzet af, maar Ibrahimovic knalt de bal hoog de tribune in.

70. NEC krijgt wederom een mogelijkheid uit een corner, maar het is Frank Demouge die over kopt.

67. Sneijder schiet de bal uit een corner voor. Escudé verliest het kopduel en NEC kan eruit.

66. Sneijder en Van der Vaart ontfermen zich weer over de corner, nu brengt Van der Vaart de bal direct voor, maar kan NEC uitverdigen. Maxwell moet het zelfs doen tegen Van der Doelen en Niedzielan die samen op Lobont afkomen. Maxwell verdedigt goed.

65. Hersi krijgt van dichtbij een kans op 1-0, maar Lobont weet een treffer te voorkomen.

64. Hersi zet voor en Demouge wil met een omhaal Lobont verrassen. De opzet mislukt.

63. WISSEL AJAX. Tom Soetaers wordt vervangen door Victor Sikora.

62. De corner van NEC vliegt over iedereen heen en het is Ibrahimovic aan de rechterkant die kan uitverdedigen.

60. Soetaers geeft de bal goed op Van der Vaart maar Ebbinge verdedigt uitstekend.

58. Tom Soetaers haalt de achterlijn maar het komt niet tot een degelijke voorzet want Soetaers schiet de bal over de achterlijn.

50. Vrije trap na overtreding Heije op Soetaers. De bal belandt zo in handen van Gentenaar.

49. NEC wordt weer gevaarlijk voor het doel van Lobont, maar Van der Doelen knalt de afgeslagen bal hoog over.

47. Vrije trap aan de linkerkant van het veld. De bal komt goed voor, maar De Jong komt net te kort en Escudé net te laat om iets doeltreffends met de bal te doen.

46. Beide teams komen in ongewijzigde opstelling het veld op.

45+2. Wegereef fluit voor het einde van de eerste helft die teleurstellend verliep voor Ajax.

45+2. Galásek schiet vanuit de tweede lijn laag in. Gentenaar pakt de inzet.

45. Er komen twee minuten extra tijd bij.

45. GELE KAART. Demouge krijgt geel na een smerige overtreding op Soetaers.

44. Van der Vaart neemt de corner vanaf rechts. Hij doet dat kort op Sneijder die hem voorzet. De Jong kan koppen, maar NEC verdedigt uit.

40. Jarno Simr krijgt een vrije kans om NEC op voorsprong te zetten, maar zijn schot wordt goed gepakt door Lobont.

36. Met een prachtige lange bal zet Heitinga Ibrahimovic vrij voor Gentenaar. Het lukt de Zweed, die Ebbinge onderweg al is kwijtgeraakt, echter niet de juiste hoek te kiezen en hij produceert slechts een zwak rollertje. Gentenaar redt eenvoudig.

31. Corner NEC. Baretto meldt zich weer voor de corner. Ajax werkt de bal weg.

30. Ibrahimovic speelt zich mooi vrij tot de achterlijn, maar de voorzet wordt door niemand geraakt.

28. Terwijl Heije geblesseerd blijft liggen gaat het spel verder. Ibrahimovic zet voor en Van der Vaart kopt in. Daarbij raakt ook de aanvoerder van Ajax geblesseerd, maar gelukkig kan hij snel weer het veld in. Ook Heije kan verder.

27. Uit de corner schiet Peter Wisgerhof hard naast.

26. Niedzielan krijgt de bal op maat en kan vrij inkoppen. Lobont tikt de bal nog net over de deklat.

24. Vrije trap Ajax halverwege de helft van NEC. Van der Vaart en Sneijder staan achter de bal. Van der Vaart schiet binnen, maar de inlopende Heitinga komt net te laat waardoor Gentenaar de bal kan oppakken.

23. Heitinga verstuurt een dieptepass op Van der Vaart. De aanvoerder legt de bal breed op Ibrahimovic maar de Zweed doet er vervolgens weinig mee.

21. Ibrahimovic dringt het strafschopgebied binnen, maar NEC kan ten koste van een corner verdedigen. De hoekschop levert niets meer op dan een slecht gericht schot van Van der Vaart.

19. Niedzielan bedient Demouge. De Nijmegenaar schiet direct en treft het zijnet.

17. Omdat Jarno Simr de bal totaal verkeerd raakt lanceert hij onbedoeld Soetaers. De Ajacied gaat op snelheid door, maar verliest vervolgens het duel.

15. Oud-Ajacied Pascal Heije heeft geen grip op Tom Soetaers, die in het strafschopgebied op doel schiet. Gentenaar redt waarna Van der Vaart de bal voor zijn voeten krijgt. De aanvoerder vuurt direct maar Gentenaar pakt de bal klemvast.

14. De verre inworp van Sneijder komt terecht bij Galásek, die met een lobje Van der Vaart en Ibrahimovic zoekt. Volgens de grensrechter stonden zij buitenspel waardoor NEC mag uitverdedigen.

8. Als Ajax aanvalt zet NEC de Amsterdammers weinig in de weg, maar het diagonale schot van Maxwell gaat voorlangs.

6. Met een mooie beweging komt Niedzielan Heitinga half voorbij. De Ajacied geeft de bal nog net een tikje mee waardoor het een corner wordt. Die wordt door Barreto bij de eerste paal gebracht, waar hij wordt naast geschoten.

4. De corner van Ajax komt goed voor, maar hoewel drie Ajacieden het Gentenaar moeilijk maken gaat de bal niet binnen.

4. Sneijder zet voor en via een NEC-been knalt Ibrahimovic over.

3. Weer kan Van der Doelen inschieten, maar hij knalt hoog over.

2. NEC krijgt de eerste corner. Barreto wacht met schieten omdat Maxwell geblesseerd is geraakt. Nadat Maxwell van het veld is gegaan, zet Barreto voor. Ajax verdedigt, maar geeft weer een corner weg.

1. Van der Doelen krijgt de eerste mogelijkheid en schiet op doel. Zijn schot wordt geblokt.

1. Scheidsrechter Jan Wegereef fluit voor het begin van het duel tussen NEC en Ajax. Ibrahimovic en Van der Vaart trappen af en spelen in de eerste helft van de eigen aanhang af. Sneijder moet weer vanaf de rechterkant opereren.

NEC: Dennis Gentenaar, Peter Wisgerhof, Arjan Ebbinge, Youssouf Hersi, Mike Zonneveld, Pascal Heije, Frank Demouge, Björn van der Doelen, Jarda Simr, Edgar Baretto, Andrzej Niedzielan.

Wissels: Albert van der Sleen, Resit Schuurman, Patrick Ax, René van Rijswijk, Dejan Govedarica, Zico Tumba, Mark Otten.


Ajax: Bogdan Lobont, Nigel de Jong, Johnny Heitinga, Julien Escudé, Maxwell, Tomás Galásek, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Steven Pienaar, Zlatan Ibrahimovic, Tom Soetaers.

Wissels: Maarten Stekelenburg Victor Sikora, Jelle van Damme, Yannis Anastasiou, Wesley Sonck, Anthony Obodai, Daniël de Ridder.