Menu
Ajax krijgt academies in Griekenland

Ajax krijgt academies in Griekenland

Ajax heeft maandag een vijfjarig samenwerkingsverband met het Griekse All Star Consultancy gesloten. Op sportcomplex de Toekomst werd de officiële lancering van de Ajax Hellas Youth Academy feestelijk ingeluid. Vanuit het basiskamp op het Griekse eiland Corfu zullen er op vijftien locaties in Griekenland en Cyprus academies vanuit de opleidingsfilosofie van Ajax worden uitgezet.

De lijst door Ajax opgeleide voetballers die de internationale top hebben bereikt is lang en imposant. Op de vraag van een Griekse journalist om wat namen te noemen, somt Eddie van Schaik een reeks aansprekende voorbeelden op. De namen van Sneijder, Van der Vaart, Seedorf, Bergkamp, Davids en Van Basten worden door de Griek opgeschreven en zullen in zijn geboorteland ongetwijfeld als voorbeeld gaan dienen van het succes van de Ajax-jeugdopleiding. Het is het ideaalbeeld van de Ajax Hellas Youth Academy om ooit ook dergelijke toppers in Griekenland op te leiden.

Vanaf nu kunnen talentvolle Griekse jeugdspelers in eigen land een voetbalopleiding volgens de Ajax-filosofie krijgen. Dat is het resultaat van de samenwerking die Ajax is aangegaan met het Griekse All Star Consultancy. De Ajax Hellas Youth Academy biedt plaats aan enkele honderden Griekse voetbaltalenten die, ondersteund door Ajax, door lokale trainers op de Ajax-manier worden opgeleid.

George Kazianis temidden van Jan Olde Riekerink (hoofd jeugdopleiding, links) en Eddie van Schaik. George Kazianis temidden van Jan Olde Riekerink (hoofd jeugdopleiding, links) en Eddie van Schaik.

De komst van de Ajax Hellas Youth Academy zorgt ervoor dat de mogelijkheden tot het opleiden van voetbaltalent in Griekenland en Cyprus sterk wordt verbeterd. George Kazianis, partner van All Star Consultancy, is daarvan overtuigd. ,,We hebben wel talenten in Griekenland, maar het ontbreekt ons aan infrastructuur om die talenten op een juiste wijze op te leiden. De samenwerking met Ajax is daarom erg belangrijk voor het Griekse voetbal. Ajax is wereldwijd bekend dankzij de unieke jeugdopleiding die ze hebben. We zijn daarom ook heel blij dat we als partner van Ajax in Griekenland een eigen opleiding gaan opzetten.”

Eddie van Schaik begeleidt namens Ajax de samenwerking als coach en consultant. ,,We zullen de Griekse trainers de komende jaren geregeld naar Amsterdam halen en ook daar ter plekke ondersteuning aan de opleiding geven. Gelukkig is er al veel informatie beschikbaar over de specifieke Ajax-opleiding. De Ajax Online Academy is een bron waarmee gewerkt kan worden en ook dvd’s over onze speelstijl en trainingsmethoden kunnen de Griekse trainers goed op weg helpen.”

Kazianis: ,,De volgende generatie Griekse voetballers en coaches kunnen dankzij de specifieke Ajax-opleiding voor een omslag in het Griekse voetbal zorgen. De Griekse oorsprong van de naam Ajax en de Griekse voetballers die in het verleden voor Ajax hebben gespeeld, zorgen voor een warme band tussen Ajax en Griekenland. De komst van de Ajax Hellas Youth Academy zal er toe leiden dat de populariteit en bekendheid van Ajax in Griekenland alleen maar verder gaan toenemen.”

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Het officiële logo van de Ajax Hellas Youth Academy. Het officiële logo van de Ajax Hellas Youth Academy.