Menu

Ajax krijgt koploper op bezoek

Hoe merkwaardig het ook mag klinken, het is wel degelijk realiteit. Ajax neemt het woensdagavond op tegen de koploper van de KPN Eredivisie, NEC.

De Nijmegenaren klopten onder andere in eigen huis Vitesse met liefst 4-1 en heeft in spits Hristov een scherpschutter. De Macedonier haalde al zeven keer doeltreffend uit in de competitie, waarin de formatie van trainer Johan Neeskens tot nu toe drie keer uitkwam. Een keer meer dan Ajax, dat thuis won van Fortuna en uit verloor van Sparta.

Vorig seizoen zegevierde Ajax met 5-2 over NEC. Toen was het de eerste wedstrijd van Ajax onder leiding van de interim-trainer Hans Westerhof, die na een mindere periode Jan Wouters opvolgde als trainer. Ajax won die wedstrijd zoals gezegd met ruime cijfers, maar moest wel twee keer een achterstand wegwerken door doelpunten van Jack de Gier. Voor Ajax scoorde Laudrup, Knopper, Gronkjaer en Machlas (2x).

Voor Machlas was het tevens zijn laatste wedstrijd. In dat duel raakte de Griekse spits namelijk geblesseerd en nog altijd is hij niet topfit voor een rentree in de eredivisie. Verwacht wordt dat hij 21 september weer kan spelen in Ajax 2.

Naast Machlas mist trainer Co Adriaanse uiteraard Ole Tobiasen nog. De overige Ajacieden zijn fit.