Menu

Ajax laakt schending afspraken Voetbal International

Vandaag verschijnt het weekblad Voetbal International met daarin een hoofdartikel over Ajax. In het hoofdartikel staan quotes van Ajax-trainer Ronald Koeman die refereren aan een landstitel. Tussen Koeman en VI waren duidelijke afspraken gemaakt over de verschijningsdatum van de tekst. Die zou niet eerder dan na een eventueel behaald kampioenschap worden gepubliceerd in een dan te verschijnen kampioensbijlage van het weekblad.

Ajax en Ronald Koeman zijn zeer ontstemd over het prematuur plaatsen van de tekst.
Koeman toonde welwillendheid en kwam tegemoet aan het verzoek van VI om in te gaan op een hypothetisch kampioenschap, uiteraard met de restrictie dat de tekst alleen in geval van het daadwerkelijk bereiken van de landstitel zou worden geplaatst.

Door de tekst van Koeman eerder dan na een eventueel kampioenschap te gebruiken, heeft VI de afspraak ernstig geschonden. Bovendien zou Ajax de verdenking op zich kunnen laden dat het bij voorbaat uit gaat van het behalen van het kampioenschap, hetgeen op minachting van de reƫle huidige situatie en op gebrek aan respect voor de concurrentie zou duiden. Dit volledig ten onrechte.

Door middel van dit bericht wil Ajax een krachtig protest laten horen ten aanzien van de zeer laakbare werkwijze van VI waarbij afspraken volledig zijn genegeerd.