Menu
'Ajax laat kans liggen'

'Ajax laat kans liggen'

Ajax kwam zondag niet verder dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij ADO Den Haag. In de slotfase kwam ADO door een goal van Michiel Kramer langszij. De ochtendbladen besteden maandag de nodige aandacht aan het dure puntenverlies van de Amsterdammers.

De Telegraaf zag een Ajax dat uiteindelijk in de slotfase alsnog onder de druk van ADO bezweek. Dat de ploeg van trainer Frank de Boer niet met de overwinning naar huis ging, was volgens de krant vooral te wijten aan het feit dat de ploeg ‘grossierde in verkeerde keuzes’. ‘Typerend was de periode tussen de 70e en 73e minuut. Ajax kroop door het oog van de naald toen de buitenspelval volstrekt verkeerd openklapte en Jasper Cillessen de gelijkmaker nog kon voorkomen. Verder maakten de Ajacieden in die periode tot driemaal toe de verkeerde keuze, waardoor het 0-1 bleef in plaats van 0-2 werd.’

De conclusie dat Ajax het duel al eerder had moeten beslissen, wordt eveneens door de Volkskrant getrokken. ‘Er waren genoeg momenten aan te wijzen waarin Ajax de wedstrijd definitief in zijn voordeel had kunnen beslissen.’ Verder zoekt de krant de puntendeling in de wissel van De Boer. Met name Mike van der Hoorn krijgt de nodige kritiek te verwerken aangezien zijn directe tegenstander Michiel Kramer scoorde.

Ook het AD zag een Ajax dat zondagmiddag in Den Haag veel fouten maakte. ‘De spelers van De Boer konden niet omgaan met het Haagse opportunisme, liepen achteruit en verloren de bal én persoonlijke duels.’ Het ochtendblad komt tevens met de statistiek dat Ajax vooral veel tegendoelpunten krijgt in de laatste fase van de wedstrijd. ‘Kennelijk ontbreekt de rust om een duel ijskoud over de streep te trekken.’

Trouw heeft tot slot veel aandacht voor de hoofdrolspeler aan Haagse zijde: Michiel Kramer. 'Alleen met strijd en passie kon een resultaat behaald worden tegen Ajax, benoemde Kramer. Lang was daar niets van te zien. ADO speelde mat, Ajax domineerde, maar omdat Ajax na rust verzuimde de score verder uit te bouwen, mocht ADO blijven hopen op de gelijkmaker.' Dat de Amsterdammers Den Haag toch niet met drie punten verlieten, werd door De Boer treffend samengevat: ,,Doodzonde’’.

Tekst en foto: Ajax.nl