Menu

Ajax laat Lunteren kansloos

In de eerste wedstrijd na de winterstop speelden de zaterdagamateurs van Ajax uit tegen Lunteren. Ajax was op alle fronten zijn tegenstander de baas, zonder tot echt goed voetbal te komen. Lunteren was daarvoor veel te zwak: 1-4.

Na twintig minuten was de wedstrijd in feite al gespeeld, want Ajax leidde toen al met 0-2. De eerste goal ontstond na een inzet van Demi Demirtas, die van richting werd veranderd en door de doelman nog licht kon worden getoucheerd. En terwijl iedereen stond te kijken of de bal nu wel of niet over de doellijn zou rollen, reageerde Lenny Macnack als eerste door de bal resoluut in het net te werken.

Vijf minuten later kreeg Demi Demirtas opnieuw felicitaties, maar ditmaal nadat hij de bal zelf vanaf twintig meter steenhard, via de onderkant van de lat, in het doel had gekogeld. Het was tevens de ruststand.

In de tweede helft ging Lunteren op zoek naar een tegentreffer, maar daardoor kreeg Ajax ook steeds meer ruimte. Bij een van die aanvallen brak Roy Collé aan de linkerkant door en hoewel hij zelf een prachtige kans had om te scoren, zag Collé uit zijn ooghoeken Cleon Banel op rechts meekomen, en hij gaf Banel de ideale gelegenheid 0-3 te scoren.

Onoplettendheid in de Ajax defensie betekende kort daarop een tegendoelpunt, maar Ajax had direct het antwoord weer klaar. Cleon Banel glipte opnieuw door de Lunteren-defensie en via de binnenkant van de paal bracht hij de eindstand 1-4 op het scorebord.