Menu
Ajax laat zich dag voor Juventus niet in de kaart kijken

Ajax laat zich dag voor Juventus niet in de kaart kijken

De avond dat Ajax Juventus ontmoet in de UEFA Champions League nadert met rasse schreden. Nog een training heeft Ronald Koeman om zijn mannen voor te bereiden op het eerste Europese treffen van het seizoen. Een klein halfuurtje mocht iedereen toekijken hoe hij dat deed. Het grootste gedeelte van de training had echter achter gesloten deuren plaats.

Het is spannend op de laatste dag voor de eerste Europese ontmoeting. De gezichten van de Ajacieden staan gespannen en vandaag is het niet de tijd voor een lolletje en een grap. Er moet serieus gewerkt worden.

Dat gebeurt jammer genoeg nog zonder Tomás Galásek en John O'Brien. Maar ook Mauro Rosales, de nieuwe rechtsbuiten die tijdens ADO - Ajax mooie dingen liet zien, ontbrak op het trainingsveld. De ernst van de blessure en de eventuele gevolgen voor het duel tegen Juventus zijn nog niet bekend.

Vier spelers van Jong Ajax trainden met de selectie mee. Hedwiges Maduro, Urby Emanuelson, Rasmus Lindgren en Kiran Bechan waren erbij gehaald.

Na de traditionele warmlooprondes had René Wormhoudt nog wat spierversterkende oefeningen op het programma staan. Daarna liet Koeman de spelers een rondovariant afwerken waarna de spelers weer van het veld verdwenen.

Klaar waren ze echter allerminst, want in het stadion ging de training op volle kracht verder. Maar zonder nieuwsgierige aagjes, journalisten, cameraploegen en supporters. Zo moeten alle patronen voor het duel tegen Juventus in alle rust doorgenomen kunnen worden, zonder dat de Italiaanse en Nederlandse kranten de tactiek van Ajax al uitgebreid kunnen doorlichten.

Woensdagavond kwart voor negen is het vroeg genoeg dat de buitenwereld met het strijdplan van Koeman en de zijnen wordt geconfronteerd. Tot die tijd is er rust, waarin de gezonde wedstrijdspanning per uur zal groeien.