Menu
Ajax lachend naar eerste play-offduel

Ajax lachend naar eerste play-offduel

,,Pak het op, heb plezier’’, schalt de stem van conditietrainer Michael Lindeman over het trainingsveld van de Oekraïense voetbalbond. De boodschap is, tijdens deze half uur durende warming-uptraining, wel besteed aan de Ajacieden. De selectie voltooit de voorbereiding op het eerste play-offtreffen met Dinamo Kiev met een lach.

Het lachen vergaat de Ajacieden vanavond hopelijk niet in het Valery Lobanovsky Stadion. Dinamo Kiev is een gereputeerde en geduchte opponent. Ajax en de Oekraïners strijden om een felbegeerde plek in de Champions League. Op het fraaie complex van YKPAÏHA – Oekraïne – worden de spieren alvast losgegooid. Als Lindeman zijn ‘orders’ uitdeelt, voltooien de spelers de rek- en strekoefeningen. De honger naar de bal wordt gestild. Speciale Champions League-ballen van adidas liggen klaar voor gebruik. ‘Finale’ staat op de bal gedrukt. De Champions League halen is een mooie eerste stap.

Ajax trainde vanmiddag op het sportcomplex van de Oekraïense voetbalbond. Ajax trainde vanmiddag op het sportcomplex van de Oekraïense voetbalbond.

Bijna niets is leuker, voor welke speler ook, dan een voetbalrondo. Luis Suarez neemt de woorden van Lindeman het letterlijkst. De Uruguayaan kraait het na iedere schijnbeweging en –trap uit van plezier. De ogen zijn ook gericht op Eyong Enoh. De Kameroener oogt zo goed als verlost en genezen van een kwetsuur. Enoh blaast zijn deuntje mee tijdens de voetbalrondo.

Na een ruim half uur volgt het sein van Martin Jol. De oefensessie is voorbij, spelers en stafleden keren terug naar het Hyatt Hotel. Het mini-stadion van YKPAÏHA wordt alweer klaar gemaakt voor het bezoek van een volgende sportploeg. Dinsdagmiddag speelt Arsenal Kiev op hetzelfde veld een oefenduel. De Ajacieden pakken dan hun laatste rustmomenten voor de krachtmeting met Dinamo Kiev.

Tekst: Ajax.nl/ Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Martin Jol (midden) en Carlo l'Ami inspecteren de selectie. Martin Jol (midden) en Carlo l'Ami inspecteren de selectie.
Luis Suarez probeert Christian Eriksen te misleiden tijdens de voetbalrondo. Luis Suarez probeert Christian Eriksen te misleiden tijdens de voetbalrondo.
De dorst wordt gelest in zomers heet Kiev. De dorst wordt gelest in zomers heet Kiev.
Hopelijk blijft Ajax voorlopig spelen met de Champions League-bal van adidas. Hopelijk blijft Ajax voorlopig spelen met de Champions League-bal van adidas.