Menu
Ajax lang ongeslagen tegen Heracles

Ajax lang ongeslagen tegen Heracles

Ajax is dinsdagavond gastheer van Heracles Almelo. Voor de laatste zege van de Heraclieden in Amsterdam moeten we ver terug in de geschiedenisboeken. In oktober 1964 boekte Heracles zijn enige overwinning bij Ajax. Het werd toen 1-4. Ajax eindigde dat seizoen op de dertiende plaats, de laagste klassering ooit.

De Ajacieden kunnen inmiddels alweer enige tijd prima statistieken overleggen tegen Heracles. De laatste 25 ontmoetingen in competitieverband bleef de huidige koploper van de Eredivisie zonder nederlaag. Alleen tegen De Graafschap (33) en Go Ahead Eagles (30) heeft de club een langere reeks zonder verlies.

Zaterdag maakte Ajax zijn honderdste competitiedoelpunt voor eigen publiek tegen Vitesse. Tegen Heracles kan de helft van dat totaal worden gehaald. Er dient dan één treffer te worden geproduceerd.

Dat Ajax zijn zaakjes verdedigend prima op orde heeft, is wel bekend. Dit seizoen werd in elf van de negentien duels de nul gehouden. Mocht Ajax ook Heracles het scoren beletten, dan is dat de twaalfde clean sheet, net zoveel als heel vorig seizoen. 

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Louis van de Vuurst