Menu

Ajax leeft geconcentreerd naar sleutelduel toe

De selectie van Ajax bereidt zich weer in Noordwijk voor op een Champions-Leagueduel. Vanavond treffen de Amsterdammers Internazionale in de uitverkochte Arena. Tijdens de traditionele ochtendwandeling in de kustplaats stonden de gezichten strak, al had met name Mido nog wel tijd voor een dolletje.

Serieuze gezichten bij de wandeling in Noordwijk. De Ajacieden lijken zich al te concentreren op het allesbeslissende duel tegen Inter. Na een kort stukje strand, verdwijnt de groep even in een restaurant om een kopje koffie te drinken.

Voor Rafael van der Vaart is dit de eerste keer dat hij zich in Huis ter Duin voorbereidt op een Champions-Leaguewedstrijd. Het wonderkind van Ajax maakte tegen Lyon voor het eerst zijn opwachting op het hoogste Europese platform, met een zeer succesvolle invalbeurt. Vanavond mag Van der Vaart vrijwel zeker beginnen. Dat is dan zijn eerste start in de Champions League.

De groep slentert door de slaperige badplaats terug naar het hotel. Een voorbijgangster vraagt zich af of 'dat soms bekende voetballers zijn'. ,,Dat is Ajax, mevrouw.'' ,,Aha, ik dacht al, dat is niet het Nederlands elftal, want die lopen altijd in het oranje.''

Het is nog onzeker of Hatem Trabelsi vanavond kan spelen. De Tunesische verdediger wandelt in ieder geval wel mee met de groep, en vermaakt zich met de grappen en grollen van Mido.

Zo heeft iedereen zijn eigen manier van toeleven naar de wedstrijd. Op de boulevard van Noordwijk veroorzaakt een automobilist bijna een kettingbotsing, als hij plotseling in de groep wandelaars de selectie van Ajax herkent. De meeste Ajacieden zien het niet eens, bezig als ze zijn met hun eigen gedachten. Nog negen uur, dan moet Inter verslagen worden.