Menu

Ajax leeft in alle rust naar topper toe

Er waaide een harde wind langs de Noordzeekust. De Ajacieden hadden het strand van Noordwijk dan ook voor zich alleen tijdens de wandeling. En dat kwam goed uit. Zo konden de Ajax-spelers zich volledig concentreren op het belangrijke UEFA Champions-Leagueduel tegen AC Milan.

Het zal trainer Ronald Koeman niet slecht zijn uitgekomen dat het Noordwijkse strand vrijwel leeg was. Dinsdagmiddag zonderde de trainer zijn groep al voor een korte periode af om in alle rust naar het duel toe te kunnen werken. En ook op de woensdagochtend konden de spelers ongestoord hun gedachten laten gaan naar de ontmoeting met de Champions-Leaguewinnaars van vorig seizoen.

Er ontbreken woensdagavond nogal wat spelers in de selectie van Ajax. Zo missen bijvoorbeeld Rafael van der Vaart en Wesley Sonck, de beide doelpuntenmakers in de laatste Champions-Leaguewedstrijd in Vigo, de confrontatie met de Italiaanse gigant.

Bij winst staat Ajax met een been in de volgende ronde. Winnen van AC Milan is echter niet gemakkelijk en zeker niet als je, zoals bij Ajax het geval is, op veel posities belangrijke pionnen mist.

Veel wilde Koeman uiteraard niet kwijt over de opstelling die hij met zijn collega-coaches Ruud Krol en Tonny Bruins Slot bedacht heeft. Wel liet de trainer weten dat Johnny Heitinga centraal in de verdediging zal spelen. Het jonge talent, weggedoken in zijn kraag tegen het opwaaiende zand, liep zich in zijn eentje mentaal voor te bereiden op zijn vuurdoop op het hoogste Europese niveau.

Wie er tegen AC Milan in de Amsterdam ArenA op het veld verschijnen, weten vooralsnog alleen de trainers en spelers van Ajax. Pas vlak voor het duel zal iedereen het weten. De technische staf van Ajax heeft een reputatie hoog te houden als het gaat om tactische vondsten. Ajax ontmoet AC Milan voor de vierde keer in een jaar, en hoewel de Italianen de favorieten zijn, zullen de gretige Ajacieden er alles aan doen om hen een zeer lastige avond te bezorgen.