Menu

Ajax leeft ontspannen naar cruciaal duel toe

De selectie van Ajax wandelde op de ochtend van het UEFA Champions-Leagueduel tegen Celta de Vigo zoals altijd op het strand van Noordwijk. Hoewel de Ajacieden terdege het belang beseffen van de ontmoeting met de Spaanse club, oogde de groep redelijk ontspannen.

Uiteraard kwam Ajax om elf uur stipt Hotel Huis ter Duin uit. Nu eens niet met trainer Ronald Koeman voorop, maar met Yakubu en Hatem Trabelsi, vergezeld door fysiotherapeut Frank van Deursen.

Koeman liep helemaal achteraan. De coach van Ajax was verdiept in een formulier. Wat zou er opgestaan hebben? De opstelling van Celta de Vigo? De lijst met mogelijke opstellingen van Ajax? Woensdagavond weten we welke elf spelers de trainer tegen de Spanjaarden het veld instuurt.

Het Noordwijkse strand lag er deze woensdag weer mooi bij, al was het wel redelijk koud. Toch waren er vrij veel wandelaars, van wie er een aantal van de gelegenheid gebruik maakte om de Ajax-selectie op de foto te zetten.

Ondanks het wat frisse weer en de naderende ontmoeting met Celta de Vigo, liepen de meeste Ajacieden er opgewekt bij. Het vertrouwen dat Koeman in zijn spelers heeft, moet op de groep zijn uitwerking hebben. De trainer beseft terdege dat de Spanjaarden een goede ploeg hebben, maar hij ziet voor zijn getalenteerde selectie goede mogelijkheden om woensdagavond de broodnodige punten binnen te halen.

Ook Zdenek Grygera was van de partij. Koeman gaf dinsdag nog aan dat hij nog niet zeker wist of de Tsjechische verdediger fit genoeg was om bij de selectie te zitten, maar blijkbaar is Grygera woensdagavond inzetbaar als dat nodig is.

Jari Litmanen maakte ook deel uit van de groep. De aanvoerder is op de weg terug na een slepende blessure en kan invallen als Koeman een beroep op hem doet.

Jelle van Damme, in de basisopstelling mogelijk de vervanger van de geblesseerde Julien Escudé, hield het al vrij snel voor gezien op het strand en zette koers richting de eerste opgang naar de boulevard. ,,Nog eentje verder, Jelle'', riep Ruud Krol de Belg toe. Enkele tientallen meters verder werd dan toch de boulevard opgezocht, waar de selectie neerstreek bij een plaatselijk restaurant voor het gebruikelijke kopje koffie. Daarna was het tijd om te rusten, eten en de laatste tactische aanwijzingen van de technische staf aan te horen, alvorens de rit naar de ArenA ingezet wordt.