Menu
Ajax leeft ontspannen toe naar Barça

Ajax leeft ontspannen toe naar Barça

Ajax leeft ontspannen toe naar het vijfde groepsduel in de UEFA Champions League. Dinsdag is FC Barcelona tegenstander in de al tijden stijf uitverkochte Amsterdam ArenA. Tijdens de laatste training voorafgaand aan het CL-duel moesten alle Ajacieden zich uiteraard inspannen, maar werd ook van twee trainers het nodige gevraagd.

Lerin Duarte en Bojan Krkic trainden maandagochtend allebei met de groep mee. Duarte zit voor het eerst sinds zijn enkelblessure weer bij de wedstrijdselectie. Voor Krkic komt het treffen met Barcelona, uitgerekend de club die hem dit seizoen aan Ajax verhuurt, te vroeg. De Spanjaard met Servische roots werkt hard om zo snel mogelijk weer inzetbaar te zijn in de Eredivisie, het KNVB Bekertoernooi en de Champions League. Ajax besluit de CL-groepsfase op 11 december met een uitwedstrijd tegen AC Milan, ook al een goede bekende van Bojan. Barcelona verhuurde de aanvaller afgelopen seizoen aan de Italiaanse topclub.

Trainer Frank de Boer hoopt zijn Ajacieden ook tegen FC Barcelona de juiste weg te wijzen. Trainer Frank de Boer hoopt zijn Ajacieden ook tegen FC Barcelona de juiste weg te wijzen.

Europees overwinteren is het doel voor Ajax. Om de kansen op een vervolg in de Champions League levendig te houden, hopen de Amsterdammers dinsdag goede zaken te doen tegen Barcelona. Makkelijk is dat natuurlijk niet. De ontspannen sfeer tijdens de maandagtraining, deels openbaar voor pers, was in elk geval positief te noemen. Tot hilariteit van velen verschenen hoofdtrainer Frank de Boer en zijn assistent Jaap Stam enkele keren in het middelpunt van een rondo. De voormalige topverdedigers lieten zich in hun jacht op de bal qua inzet en verbetenheid niet onbetuigd. De Boer en Stam zochten de grenzen op; precies zoals Ajax dinsdag zal moeten doen in de jacht op Europees succes.

Ajax - Barcelona begint dinsdagavond om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Boer wandelde maandagmorgen gemoedelijk met zijn manschappen richting trainingsveld. De Boer wandelde maandagmorgen gemoedelijk met zijn manschappen richting trainingsveld.
In het kielzog van de Ajax-trainer bevonden zich o.a. ook Mickey van der Hart, Davy Klaassen en Joël Veltman. In het kielzog van de Ajax-trainer bevonden zich o.a. ook Mickey van der Hart, Davy Klaassen en Joël Veltman.
Stagiair Maarten Stekelenburg zag de Ajacieden ook van dichtbij aan het werk. Stagiair Maarten Stekelenburg zag de Ajacieden ook van dichtbij aan het werk.
Lachende gezichten maar ook verbeten blikken tijdens de laatste training. Lachende gezichten maar ook verbeten blikken tijdens de laatste training.
Ricardo van Rhijn probeert assistent-trainer Jaap Stam de bal te ontfutselen. Stam heeft de bal net op tijd afgespeeld. Ricardo van Rhijn probeert assistent-trainer Jaap Stam de bal te ontfutselen. Stam heeft de bal net op tijd afgespeeld.
Op weg naar het duel met Barcelona werd ook aan de koptechniek geschaafd. Op weg naar het duel met Barcelona werd ook aan de koptechniek geschaafd.