Menu
Ajax Legends onderuit in bijzonder benefietduel

Ajax Legends onderuit in bijzonder benefietduel

Er stonden zondagavond veel grote namen op het veld tijdens Real Madrid Legends - Ajax Legends. Het benefietduel in het uitverkochte Estadio Santiago Bernabéu eindigde in een 3-1 zege voor de gastheer.

Het bijzondere duel tussen oud-spelers van Real Madrid en Ajax stond in het teken van het goede doel en de eerder dit jaar overleden Johan Cruijff. Tijdens de zevende editie van de Corazón Classic werd dit keer geld opgehaald voor een stichting die zich onder andere inzet voor daklozen in Spanje.

Voorsprong
De Ajax Legends kwamen in de veertiende minuut op een 0-1 voorsprong dankzij een eigen goal van Real Madrid. Een voorzet van Marc Overmars belandde via de benen van Roberto Carlos en Clarence Seedorf (voor rust in het shirt van Real Madrid) in het doel van de gastheer. Binnen het half uur trok Madrid de stand gelijk via Luis Figo. Vier minuten na de 1-1 stond Figo aan de basis van de 2-1. Steve McManaman kopte de voorzet van de Portugees achter Edwin van der Sar.

De selectie van de Ajax Legends in Madrid.
De selectie van de Ajax Legends in Madrid.


80.000 toeschouwers
Onder toeziend oog van liefst 80.000 toeschouwers ging Ajax na rust op jacht naar de gelijkmaker. Gelegenheidscoach Leo Beenhakker en zijn assistent/speler Sjaak Swart hadden na rust ook de beschikking over Seedorf. Na een enorme kans van Edwin Congo op een derde Spaanse treffer, kreeg Ajax een paar goede kansen op de 2-2. Michel Kreek en Ronald de Boer waren vlak voor tijd het dichtst bij de gelijkmaker.

Het laatste woord was aan Emilio Butragueño, de man die halverwege de tweede helft legende Raúl afloste. ‘El Butre’ werkte de bal langs Edwin van der Sar en bepaalde de eindstand daarmee op 3-1.

Selectie Real Madrid Legends: Buyo, Salgado, Roberto Carlos, Hierro, Raúl, McManaman, Velasco, Figo, Seedorf, Guti, Sanz, Contreras, Llorente, Butragueno, Iván, Dani, Amavisca, Congo.

Selectie Ajax Legends: Van der Sar, Reiziger, Heitinga, Bogarde, Winter, Finidi, Swart, R. de Boer, Richard Witschge, Overmars, Perez, Seedorf, Reuser, Kreek, Musampa, Rob Witschge, Tahamata, Schoenaker, Wooter, Ogararu.

Meer foto's: Real Madrid Legends - Ajax Legends in beeld

Leo Beenhakker was, samen met Sjaak Swart, coach van de Ajax Legends.
Leo Beenhakker was, samen met Sjaak Swart, coach van de Ajax Legends.
Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees