Menu

Ajax legt beloften vast

Ajax heeft het 17-jarige Zweedse talent Måns Sörensson voor een stageperiode van een half jaar gehuurd van de Zweedse eredivisionist Landskrona BoIS. De jeugdige spits zal zich morgen bij de selectie onder 19 jaar voegen.

Sörensson maakte op 6 oktober 2003 met een invalbeurt zijn debuut voor Landskrona BoIS in de uitwedstrijd tegen AIK; zijn enige officiële wedstrijd in de A-selectie van Landskrona BoIS tot nog toe. Als jeugdinternational verdedigde Sörensson 19 keer de Zweedse kleuren. In die interlands scoorde hij 18 keer.

Verder zijn Ajax en jeugdspeler Ryan Babel per 1 januari 2004 een verbintenis voor drie en een half jaar overeengekomen. De 17-jarige spits is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax en maakt dit seizoen deel uit van de selectie van de A1 van trainer Danny Blind. Hij speelde dit seizoen 10 wedstrijden waarin hij 8 keer scoorde. Ryan Babel is tevens jeugdinternational.

Robin Muller van Moppes (19), Etienne Esajas (19) en Jerold Promes (19) hebben met terugwerkende kracht vanaf 1 juli 2003 een contract voor twee jaar verdiend. De beloften zijn allen afkomstig uit de eigen jeugdopleiding.

Robin Muller van Moppes speelde dit seizoen 11 officiële wedstrijden voor Jong Ajax, waarin de middenvelder 4 keer scoorde. Hij veroverde met Jong Ajax vorig seizoen de Amstel Malt Cup voor beloften.

Etienne Esajas kwam dit seizoen in 12 officiële wedstrijden voor Jong Ajax in actie en trof daarin 2 keer doel. De aanvaller greep in 2002 met de A1 het landskampioenschap in de Shell Junioren Eredivisie.

Jerold Promes speelde dit seizoen 12 officiële wedstrijden voor Jong Ajax. De verdediger won vorig seizoen de Amstel Malt Cup met het elftal van John van ’t Schip.

Ajax en Gabriel Mofokeng hebben in goed overleg besloten het contract met onmiddellijke ingang te beëindigen. De overeenkomst liep nog tot 1 juli 2006.