Menu

Ajax legt kaartverkoop stil

Ajax heeft vanochtend de kaartverkoop voor de wedstrijd Ajax 2 - FC Utrecht stilgelegd. Beide teams staan aanstaande vrijdag in de Amsterdam ArenA tegenover elkaar in de halve finale van de strijd om de Amstel Cup.

Ajax wil met het stilleggen van de kaartverkoop voorkomen dat aanhangers van FC Utrecht alsnog een plaatsbewijs voor de wedstrijd kunnen kopen door gebruik te maken van de Club Card van een ander.

Omdat bij Amstel Cupduels sprake is van recettedeling heeft Ajax gisteravond FC Utrecht geïnformeerd over het stilleggen van de kaartverkoop. Het bestuur van FC Utrecht heeft zich akkoord verklaard met de maatregel.

De politie van Utrecht heeft Ajax laten weten dat Utrecht-supporters mogelijk over een toegangsbewijs beschikken voor andere vakken dan het uitvak. Ajax zal alle houders van een Ajax Club Card, die een kaartje hebben gekocht voor de betreffende vakken, aanschrijven en hen attenderen op verscherpte controle op het bezit van een Club Card bij de entree van het stadion. Wie bij de controle wel over een toegangsbewijs, maar niet over een Ajax Club Card beschikt, kan de toegang tot de Amsterdam ArenA worden geweigerd.