Menu
Ajax legt krans bij herdenking

Ajax legt krans bij herdenking

Voorzitter Uri Coronel en keeper Maarten Stekelenburg hebben woensdag namens Ajax een krans gelegd tijdens de sportherdenking bij het Olympisch Stadion. Op de dag waarop de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog plus de Nederlandse slachtoffers in andere conflicten en vredesmissies waarbij Nederland is of was betrokken, worden herdacht, is er in Amsterdam ook altijd een sportherdenking. Hierin wordt stilgestaan bij de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog voor de Nederlandse sport.

De sportherdenking werd woensdag voor de zevende opeenvolgende keer georganiseerd door het Comité Sportherdenking 4 mei Olympisch Stadion. Het thema dit jaar was ‘Hockey tijdens de Tweede Wereldoorlog’. Naast de herdenking met kranslegging werden er onder andere ook een jeugdhockeywedstrijd en een voetbalwedstrijd gespeeld. Beide duels werden georganiseerd door Sportraad Amsterdam en hadden de bedoeling om de twee minuten stilte om 20:00 uur naar voren te brengen.

Later meer over de sportherdenking op Ajax TV

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Maarten Stekelenburg temidden van de andere aanwezigen. Maarten Stekelenburg temidden van de andere aanwezigen.
De leden van het Comité Sportherdenking, met onder meer NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis (links) en wethouder sport Eric van der Burg (derde van links). De leden van het Comité Sportherdenking, met onder meer NOC*NSF-voorzitter André Bolhuis (links) en wethouder sport Eric van der Burg (derde van links).
Maarten Stekelenburg en voorzitter Uri Coronel tonen eerbied na het leggen van de krans. Maarten Stekelenburg en voorzitter Uri Coronel tonen eerbied na het leggen van de krans.
Alle kransen bij elkaar. Alle kransen bij elkaar.