Menu
Ajax legt Sam Hendriks vast

Ajax legt Sam Hendriks vast

Ajax heeft overeenstemming bereikt met Sam Hendriks. De 18-jarige spits tekent in Amsterdam een contract dat ingaat op 1 juli 2013 en een looptijd heeft van 4 seizoenen, tot en met 30 juni 2017.

Hendriks werd geboren op 25 januari 1995 in Doetinchem. De jeugdinternational is afkomstig van De Graafschap. Daarvoor was hij actief voor VV VIOD uit Doetinchem.

Er waren veel clubs die voor Hendriks in de markt waren. Toch was de keuze voor Hendriks simpel: hij wilde naar Ajax. ,,Ajax werd direct concreet, dat sprak me aan”, aldus Hendriks die bij De Graafschap bekend stond als een echte ‘afmaker’. ,,Ik ben dan ook heel gelukkig dat ik hier vandaag een contract bij Ajax heb getekend.”

Directeur voetbalzaken Marc Overmars omschrijft Hendriks als een ‘heel talentvolle spits’ die komend seizoen zijn minuten zal maken met Jong Ajax in de Jupiler League. Overmars wilde bewust snel handelen bij het vastleggen van Hendriks. ,,Sam is onlangs perfect hersteld van een langdurige knieblessure en is inmiddels weer op het niveau van voor zijn blessure. We hebben hem daarom snel aangetrokken voordat hij straks echt zou doorbreken bij De Graafschap. In dat geval was het een heel ander verhaal geworden om hem te halen. Hij heeft nu bij ons rustig de tijd om zich verder te ontwikkelen.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Sam Hendriks heeft een contract getekend tot medio 2017. Sam Hendriks heeft een contract getekend tot medio 2017.
Na een voetballeven bij De Graafschap is Hendriks vanaf nu officieel Ajacied. Na een voetballeven bij De Graafschap is Hendriks vanaf nu officieel Ajacied.