Menu
Ajax legt talenten vast

Ajax legt talenten vast

Ajax heeft drie spelers uit de eigen jeugd vastgelegd: Marvin Hasselbaink, Siem de Jong en Nathaniel Will. Het contract van Jong Ajacied Javier Martina werd met één jaar verlengd.

Siem de Jong blijft in ieder geval de komende drie jaar Ajacied. Siem de Jong blijft in ieder geval de komende drie jaar Ajacied.

Hasselbaink, die geboren werd op 26 april 1988, tekende een contract dat loopt van 1 juli 2007 tot en met 30 juni 2009. De rechtsbuiten kwam in augustus 2004 bij de jeugdopleiding van Ajax. Eerder speelde Hasselbaink bij de jeugd van HFC Haarlem.

De Jong kwam in augustus 2005 bij de jeugdopleiding van Ajax. De 18-jarige aanvallende middenvelder speelde eerder bij de jeugd van De Graafschap en tekende een contract van 1 juli 2007 tot en met 30 juni 2010.

De 18-jarige Will, die in augustus 2002 bij de jeugdopleiding van Ajax kwam, tekende een contract dat loopt van 1 juli 2007 tot en met 30 juni 2010. Daarvoor speelde de verdediger voor Lelystad ’67.

Het contract van Javier Martina is met een jaar verlengd. De 20-jarige rechtsbuiten staat sinds 1 juli 2005 onder contract bij Ajax en speelde reeds twee seizoenen voor Jong Ajax. Afgelopen seizoen maakte Martina 5 doelpunten in 24 competitiewedstrijden.

Nathaniel Will: een multifunctionele verdediger. Nathaniel Will: een multifunctionele verdediger.

Nathaniel Will en Siem de Jong, beiden 18 jaar en nu nog eerstejaars A-junioren, tekenden vrijdagmiddag hun eerste contract bij Ajax. Het duo is voor drie jaar vastgelegd. De Jong, die Litmanen en Bergkamp als zijn grote voorbeelden ziet, is een aanvallende middenvelder. ,,Ik hoop dat ik volgend seizoen een basisplaats bij Jong Ajax kan afdwingen”, zei De Jong, die vrijdag ook zijn rijbewijs haalde.

Will is een vleugelverdediger die aan de linker- en rechterkant kan spelen. Hij begon dit jaar in de A2, maar stroomde door naar de A1. ,,Ik ben heel blij met dit contract”, zei de voetballer uit Lelystad. ,,Ooit wil ik in Ajax 1 spelen, maar de komende tijd ga ik me richten op speelminuten in Jong Ajax.”

Hasselbaink tekende donderdag al een contract. Hasselbaink tekende donderdag al een contract.

Voor Marvin Hasselbaink was het donderdag dubbel feest. De aanvaller tekende een contract dat hem twee seizoenen aan Ajax bindt en vierde meteen zijn negentiende verjaardag.

De geboren Amsterdammer is bezig aan zijn derde seizoen in de jeugdopleiding van Ajax. De rechtsbuiten, die ook centraal op het middenveld uit de voeten kan, is dit jaar een vaste waarde in de A1 van trainer Sonny Silooy. ,,Dit is absoluut nog niet het einde”, zei Hasselbaink na de ondertekening. ,,Ik zie dit contract vooral als een nieuw begin. Het begin van iets moois.’’

Javier Martina krijgt het komende jaar de kans zich te bewijzen. Javier Martina krijgt het komende jaar de kans zich te bewijzen.

Javier Martina verlengde zijn contract met één jaar. De 20-jarige aanvaller van Jong Ajax, die vorige week tegen Jong FC Twente nog een prachtig doelpunt maakte, heeft een duidelijk doel voor ogen voor de komende twaalf maanden. ,,Ik wil beter worden en laten zien wat ik waard ben”, zei hij nadat hij onder toeziend oog van zijn vader zijn handtekening onder de nieuwe verbintenis zette.
Technisch directeur Martin van Geel is blij dat hij de vier talenten heeft vastgelegd voor de komende periode. ,,Martina willen we komend seizoen een extra kans geven om door te stromen naar de A-selectie. Hij is een uitstekende buitenspeler, maar moet nog wel iets stabieler worden. De Jong en Will zijn nog heel jong. Zij krijgen de komende drie jaar de tijd om zich rustig te ontwikkelen. Hasselbaink is een fysiek sterke en snelle aanvaller, die alleen nog iets bewuster moet worden van zijn eigen kwaliteiten."