Menu
Ajax legt talentvolle jeugdspeler vast

Ajax legt talentvolle jeugdspeler vast

Ajax heeft vrijdagavond jeugdspeler Branco van den Boomen vastgelegd. De 15-jarige middenvelder uit de opleiding van Willem II/RKC Waalwijk tekent een driejarig contract dat vanaf deze zomer ingaat. Bij de start van het nieuwe seizoen sluit de jeugdinternational zich bij Ajax B1 aan.

Vlak voordat Branco van den Boomen zijn handtekening onder zijn contract bij Ajax zette kreeg hij een bijzonder telefoontje. Ajax’ hoofd jeugdopleiding Jan Olde Riekerink overhandigde de nieuwe aanwinst zijn gsm met de mededeling ‘hier heb ik Frank de Boer voor je aan de telefoon’. De hoofdcoach van Ajax feliciteerde Van den Boomen met zijn contract en sprak de hoop uit om ooit samen met hem op het trainingsveld te staan.

,,Dat was wel even een bijzonder moment”, sprak Van den Boomen nadat hij met zijn familie en een afvaardiging van Ajax het glas had geheven. ,,Geweldig dat Frank de Boer me even belde. Ik hoop ook echt dat ik over een paar jaar in de Amsterdam ArenA kom te spelen. Dat is mijn grote doel.”

Van den Boomen kreeg vlak voor hij tekende een telefoontje van Frank de Boer. Van den Boomen kreeg vlak voor hij tekende een telefoontje van Frank de Boer.

De talentvolle middenvelder uit Eindhoven omschrijft zichzelf als een creatieve middenvelder. ,,Ik kan op ‘10’, maar ook op ‘8’ spelen”, zei de Brabander in het bekende voetbaljargon. ,,Op die twee posities kom ik het beste tot mijn recht. Maar ik kan ook opbouwen van achteruit en het spel openen met een pass.”

Nadat de jeugdinternational, die onlangs zijn debuut maakte voor Oranje Onder 17, enkele maanden geleden door Ajax werd benaderd volgden er verschillende gesprekken. Onder meer B1-coach Robin Pronk sprak uitgebreid met zijn nieuwe pupil. De overstap van de jeugdopleiding van Willem II/RKC Waalwijk naar Ajax is immers een grote verandering in het leven van Van den Boomen, die ervoor heeft gekozen om voorlopig in Eindhoven te blijven wonen. Olde Riekerink: ,,Branco heeft duidelijk de keuze gemaakt om bij Ajax te komen spelen. Daar hebben we veel respect en waardering voor. Zeker ook omdat hij van ver komt. Hij woont praktisch tegen de Herdgang (trainingscomplex PSV, red.) aan. Hij gaat de uitdaging aan en heeft daarbij zijn familie achter zich staan.”

Olde Riekerink vergelijkt de overstap van Van den Boomen met die van Siem de Jong. ,,Siem kwam een aantal jaren geleden vanuit de jeugdopleiding van De Graafschap naar Ajax. Dat was voor hem toen ook een grote stap. Inmiddels is hij een vaste waarde in Ajax 1.” Hij vervolgt: ,,Succes is een reis. Branco begint vanaf nu aan die reis bij Ajax. We wensen hem daarbij alle succes.” Voordat het zover is maakt de jonge middenvelder eerst het seizoen af bij zijn huidige club. ,,Morgen spelen we tegen Sparta. Daar richt ik vanaf nu al mijn aandacht op. Vanaf de zomer ga ik bij Ajax beginnen. Daar heb ik heel veel zin in”, aldus Van den Boomen.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Het driejarige contract van Van den Boomen gaat deze zomer in. Het driejarige contract van Van den Boomen gaat deze zomer in.