Menu

Ajax legt Trabelsi vast

Ajax heeft een contract gesloten voor drie jaar met de rechterverdediger Hatem Trabelsi. In het contract heeft Ajax bovendien een eenzijdige optie vastgelegd om de verbintenis met Trabelsi daarna met twee jaar te verlengen.

Hatem Trabelsi (van 25 januari 1977) is een vaste waarde van de Tunesische nationale ploeg, die zich inmiddels heeft geplaatst voor het Wereldkampioenschap van 2002 in Korea en Japan. Hij voegde zich tijdens het trainingskamp van Ajax vorige week in De Lutte al bij de selectie en doorstond zijn proefperiode met glans. Tegen SV Vaassen (15-0 voor Ajax) en RKHVV (10-0) speelde hij de volle 90 minuten mee.

Technisch directeur Leo Beenhakker is verheugd over de komst van de verdediger. Trabelsi paste vanaf dag één perfect in de groep. Beenhakker: ,,Het is een jongen die meteen in het pulletje viel. Voetballers hebben daar een antenne voor. Co Adriaanse en de technische staf werden ook met de dag enthousiaster."

Trabelsi is met zijn 1.79 meter en 81 kilo een fysiek sterke verdediger. Beenhakker: ,,Zijn belangrijkste wapen is snelheid. Dat is belangrijk in de Ajax-speelwijze met veel ruimte achter hem. Hij is door zijn snelheid in staat snel te corrigeren."

Bovendien begon Trabelsi zijn voetbalcarrière ooit als rechterspits. Beenhakker: ,,Hij komt erg sterk op, heeft een goede voorzet en duidelijk ook aanvallende kwaliteiten. Sinds we in ons systeem van drie naar vier verdedigers zijn overgestapt, is hij precies de speler die we zochten."

Trabelsi is vandaag teruggekeerd naar Tunesië om zijn persoonlijke zaken te regelen, maar zal vermoedelijk vanaf de tweede dag van het Amsterdam Tournament, zaterdag 28 juli, deel uitmaken van de Ajax-selectie.