Menu
Ajax leunt op Klaassen

Ajax leunt op Klaassen

Davy Klaassen is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen en was voor Ajax al acht keer in officiele duels doeltreffend. Dat is meer dan de helft van de totale productie van veertien goals. De captain is van grote waarde voor zijn team.

Voor een tweetal Ajacieden betekent het treffen tegen Vitesse een weerzien met hun oude club. Bertrand Traoré speelde anderhalf jaar voor Vitesse en kwam tot 42 goals en zestien goals voor de Arnhemmers. De aanvaller uit Burkina Faso keerde in de zomer van 2015 terug naar Chelsea, de club die hem nu uitleent aan Ajax.

Peter Bosz
Traoré's toenmalige trainer bij Vitesse, Peter Bosz, zwaait nu de scepter in Amsterdam. Hij was 2,5 jaar trainer van de Gelderlanders en heeft ook als speler een verleden in Arnhem. Hij was tussen 1981 en 1984 goed voor 81 duels en twee doelpunten in de Eerste Divisie.

Bosz staat voor de viifde keer tegenover Henk Fraser, de nieuwe coach van Vitesse. De onderlinge verhoudingen zijn in evenwicht. Beide coaches kwamen twee keer een remise overeen en wonnen ieder één keer.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst