Menu

Ajax Life gaat verder als krant

De leden van de supportersvereniging en de bezoekers van het Ajax Kick Off Festival bladerden het al door: vanaf dit seizoen verschijnt de Ajax Life in de vorm van een krant. Een van de belangrijkste redenen van de Supportersvereniging Ajax (SVA), aldus voorzitter Jan van Vugt in zijn voorwoord, over te stappen van een glossy magazine naar een tabloid-formaat krant was dat zij beter willen communiceren met hun leden.

Opmerkelijk genoeg opent de eerste Ajax Life niet met een interview met Michael van Praag, maar met PSV-voorzitter Harry van Raaij. De Eindhovense preases voorspelt namelijk dat de grote drie -Ajax, PSV en Feyenoord- over twee jaar uit de Eredivisie zullen stappen, een thema dat erg leeft onder de Ajax-achterban.

Naast het grote nieuws, richt de SVA zich in de krant specifiek op het Ajax-nieuws. Interviews, wedstrijdverslagen, maar ook de activiteiten van de districten in de regio's. Ook is er aandacht voor Toekomst. Van Vugt: 'Niet meer kijken naar op teletekst-pagina's of internet-sites wanneer de Ajax-jeugd speelt.'

De Ajax-krant vormt een nieuw onderdeel van de verschillende Ajax-media. Ajax-supporters konden zich voor informatie al wenden tot het Ajax Magazine, Ajax Internet (www.ajax.nl, het programmablad Kick Off en de teletekst-pagina's (AT5 Text p.510 en NOS Teletekst p.660) en de Ajax Klantenservice (tel. 020-3111444), gezamenlijk bemand door de club en de Supportersvereniging.

De nieuwe Ajax-life verschijnt vanaf half september. Bij de leden van de SVA valt de krant elke twee weken automatisch op de mat. Het is ook mogelijk een abonnement te nemen, 45 gulden voor 20 opeenvolgende edities. Meer informatie bij de SVA: ajaxlife@svajax.nl.