Menu
Ajax lijkt klaar voor confrontatie met PSV

Ajax lijkt klaar voor confrontatie met PSV

Ajax werkte vrijdag op een regenachtige Toekomst een pittige training af op weg de derde speelronde in de Eredivisie. Onder toeziend oog van de massaal uitgerukte media werkte een selectie van 20 spelers diverse oefeningen af. Het vizier staat gericht op zondag, waar Ajax de koppositie probeert te heroveren op tegenstander PSV.

Enkele vaste selectiespelers waren niet van de partij. Stefano Denswil, Lerin Duarte en Richairo Zivkovic zitten vanavond in de selectie van Jong Ajax die het op de Toekomst opneemt tegen FC Volendam. Ook rechtsbuiten Robert Muric zit voor het eerst bij de wedstrijdselectie van de Beloften. Ricardo van Rhijn en Joël Veltman, vorige week nog actief voor Jong Ajax, zijn nu klaar voor het echte werk: zij spelen zondag tegen PSV.

Er werd flink getraind op het traditionele aanvalsspel via de vleugels. Op links gaven Ricardo Kishna en Nicolai Boilesen voor, op rechts waren het Anwar El Ghazi en Van Rhijn die de spitsen van voorzetten voorzagen. In de spitspositie stonden de overige spelers klaar om de ballen achter doelmannen Jasper Cillessen en Kenneth Vermeer in het doel te schieten. Speciale aandacht ging uit naar Kolbeinn Sigthórsson, hij bekleedt zondag namelijk opnieuw de spitspositie, verklapte De Boer na afloop.

Na een uur en drie kwartier liepen de laatste spelers van het trainingsveld om te genieten van een heerlijk warme douche. Over twee dagen volgt de derde topwedstrijd van het seizoen, en kan Ajax voor het eerst sinds 2006 de eerste drie competitiewedstrijden van het seizoen winnen.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Kolbeinn Sigthórsson staat zondag in de spits tegen PSV. Kolbeinn Sigthórsson staat zondag in de spits tegen PSV.
Focus op zondag, maar ook tijd voor een dolletje. Focus op zondag, maar ook tijd voor een dolletje.
Lasse Schöne en Dennis Bergkamp nemen voetbalzaken door. Lasse Schöne en Dennis Bergkamp nemen voetbalzaken door.
Het ijzersterke keepersduo Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen. Het ijzersterke keepersduo Kenneth Vermeer en Jasper Cillessen.
De Ajax-selectie werkte vrijdag een gevarieerde training af. De Ajax-selectie werkte vrijdag een gevarieerde training af.
Frank de Boer en Lucas Andersen in gesprek. Frank de Boer en Lucas Andersen in gesprek.
Hennie Spijkerman leidt een trainingsoefening. Hennie Spijkerman leidt een trainingsoefening.
Frank de Boer legt uit wat hij van zijn spelers verwacht. Frank de Boer legt uit wat hij van zijn spelers verwacht.
Laag over de grond.... Arek Milik. Laag over de grond.... Arek Milik.