Menu
Ajax lijkt klaar voor Excelsior

Ajax lijkt klaar voor Excelsior

De Ajacieden lieten tijdens de vrijdagtraining zien dat het vizier op scherp staat. Ondanks de vaak prima geplaatste doelpogingen, slaagden de keepers erin vele inzetten te keren. Met dank ook aan een vijftal opblaasbare ‘Ajacieden’.

Maarten Stekelenburg heeft het luchtruim gekozen, na een hoge voorzet van keeperstrainer Carlo l’Ami. De doelmannen Dennis Gentenaar en Erik Heijblok hadden de taak om het de eerste keeper zo lastig mogelijk te maken. Vijf opblaasbare objecten, voorzien van het Ajax-logo, zorgden soms voor extra chaos in het doelgebied.
Mitchell Donald haalt stijlvol uit. Nadat de keepers hun afzonderlijke training hadden afgerond, werd afgewerkt op doel. Alles om zo scherp mogelijk aan de start te verschijnen bij de komende ontmoeting met Excelsior. Vlak voor de winterstop ontbrak het de Ajacieden nog aan stootkracht tegen de derde club uit Rotterdam. Op sportpark Woudestein gingen de Amsterdammers met 2-1 onderuit. Zondag kan Ajax zich revancheren voor die verliespartij.
Een highfive na een geslaagde doelpoging. Albert Luque feliciteert Bruno Silva met zijn trainingstreffer. De inzet van de rechtsback verdween ‘stijf’ in de kruising. De Spaans sprekende Ajacieden raakten er in hun moerstaal even niet over uitgepraat.
John Heitinga trainde vandaag deels weer met de groep mee. Donderdag trainde de verdediger nog afgezonderd van zijn ploeggenoten.
Na alle bewezen diensten bleef het trainingsmateriaal achter aan de rand van het veld. De vijf opvallende ‘Ajacieden’ komen wellicht tijdens een andere keeperstraining weer van pas.
Voor veel scholieren is de krokusvakantie alweer bijna voorbij. Veel Ajax-fans maakten vrijdag nog snel van de gelegenheid gebruik om op handtekeningenjacht te gaan. De Ajacieden signeerden shirts, foto’s en andere Ajax-spullen.