Menu

Ajax loopt eerste averij buitenshuis op

Ajax liet voor het eerst dit seizoen punten liggen in een uitwedstrijd. Het werd in Waalwijk 1-1 tegen RKC. Hier volgen de hoogtepunten.

90. Schot van Galasek wordt weer door de doelman gekeerd. Ajax loopt de eerste averij buitenhuis op.

89. Dat doelman Rob van Dijk tot man van de wedstrijd wordt uitgeroepen zegt genoeg. Ajax had de kansen, maar de keeper was te goed.

88. Invaller Van Loenhout dreigt Ajax bijna de eerste nederlaag van het seizoen toe te brengen. Zijn inzet verdwijnt hoog over.

87. Ondanks tien man blijft Ajax druk houden. Trabelsi scoort bijna, maar RKC verwerkt de bal tot corner. Bergdolmo zet afgevallen bal in, Mido haalt om, maar Van Dijk is attent.

86. WISSEL. Molhoek eruit, Van Loenhout erin.

85. Kansje RKC, maar Bergdolmo let goed op.

77. WSSEL. Jason Oogst moet het veld uit, Fuchs stapt binnen de lijnen.

76. WISSEL. Ajax haalt Litmanen naar de kant en brengt Pienaar in.

73. WISSEL. RKC wisselt Cornelisse ten faveure van Janssen.

71. GOAL! Maxwell scoort zijn eerste doelpunt in een officiële wedstrijd en trekt de stand gelijk, 1-1.

63.WISSEL. Koeman haalt Boukhari na de extra rustpauze naar de kant en brengt Mido in.

Koeman en Van Eijden gaan naar de Ajax-supporters om te vragen of ze positieve spreekkoren willen laten horen. Temmink hervat.

63. Scheidsrechter Temmink is het zat. Vanuit het Ajax-vak vliegen de scheldwoorden hem om de oren. Nadat een oproep in de wind is geslagen, legt de arbiter het spel stil en verdwijnt naar het kleedkamergebied.

60. WISSEL Witschge wordt geofferd. Maxwell komt in zijn plaats.

57. GOAL. RKC komt op voorsprong. Rick Hoogendorp scoort uit de toegekende vrije trap de 1-0.

56. RODE KAART. Rick Hoogendorp dreigt door te breken en de score te openen. Aanvoerder Chivu trekt hem naar de grond en doet direct zijn aanvoerdersband af. Hij weet genoeg. En inderdaad. Chivu moet met een rode kaart naar de kant en Bergdolmo neemt de band over.

53. Richard Witschge passt prima op Zlatan die de bal binnenschiet. Helaas stond de Zweed buitenspel waardoor de verdiende voorsprong niet doorgaat.

48. Zlatan schiet voorlangs.

46. De drumband weigert van het veld te gaan. De hoofdsteward moet alle moeite doen om de majorettes en de slagwerkers via de overkant van het veld weg te leiden.

45. Temmink fluit af.

43. Jelle van Damme houdt met sliding Rick Hoogendorp van scoren af. De spits was doorgedrongen in de gevarenzone door een attent passje van Oogst.

41. Cristian Chivu zet zich achter de vrije trap van 25 meter. Hij schiet prachtig in, maar Van Dijk tikt de bal tegen de kruising.

38. Greene is op dreef. De linksachter van RKC snelt langs Trabelsi en schiet op doel. Timmer redt adequaat.

34. Na corner belandt de bal voor de voeten van Richard Witschge. De Amsterdammer haalt uit, maar de bal gaat naast.

33. Trabelsi maakt zijn bijna traditionele pré Champions-Leaguefout door de bal in de voeten te schuiven van een RKC'er. Gelukkig wordt de fout niet afgestraft zoals tegen NAC wel gebeurde.

29. Wedstrijd is nog niet echt losgebrand. Daarvoor is het spel aan beide kanten nog steeds te onzorgvuldig.

25. Zlatan neemt bal al rollend onder zijn voet mee. Helaas is hij helemaal alleen voorin, waardoor hij wel een doelpoging moet wagen. Van Dijk redt.

18. Trabelsi zet voor op inlopende Boukhari. RKC kan nog net corner tikken. Ook deze derde hoekschop loopt op niets uit.

17. Oud-Ajacied Serghino Greene loopt Litmanen van de sokken. Dat mag van Van Beek. Na vrije trap van RKC twee meter voor middenlijn gaat Ajax er via Andy van der Meyde vandoor. De Arnhemmer lijkt de openingstreffer te scoren, passeert Van Dijk, maar treft de paal.

13. Litmanen zet voor bij de tweede paal, waar Boulahrouz de bal corner werkt. Ook de tweede corner, nu vanaf links, levert te weinig dreiging op.

12. Wedstrijd golft op en neer zonder dat een van beide ploegen echt door kan breken. Daarvoor is passing aan beide kanten te slordig. RKC probeert op de counter te spelen, maar de vleugelverdedigers Trabelsi en Van Damme hebben daar goed het oog in.

7. Eerste corner van Ajax gaat te ver voor Zlatan die slechts kan terugleggen op niemand in het bijzonder.

6. RKC is gevaarlijk, maar de laatste pass is net te onzuiver, waardoor Ajax kan opruimen.

3. Trabelsi haalt voor het eerst de achterlijn en zet voor. De kopbal van Zlatan - zijn eerste sinds zijn hersenschuddingdoelpunt voor Zweden - is te zacht en te onzuiver.

1. Zlatan en Litmanen trappen af, maar Jason Oost snelt direct richting Jelle van Damme die met vallen en opstaan het duel wint.Twee Ajacieden kiezen voor lange mouwen: de Noor en de Tunesiër.