Menu

Ajax loot Auxerre in UEFA Cup

De loting voor de derde ronde van de UEFA Cup heeft Ajax gekoppeld aan AJ Auxerre. Ajax speelt eerst thuis tegen de ploeg uit Frankrijk.

Als Ajax zich ten koste van Auxerre weet te plaatsen voor de volgende ronde, dan is de winnaar van de tweestrijd tussen FC Basel en Lille de volgende opponent. Ajax speelt thuis op 16 of 17 februari en in Frankrijk op 24 februari.

Trainer Ronald Koeman noemde de loting ' niet ongunstig'. ,,We wilden graag de Spaanse ploegen ontlopen. Het is een bekende tegenstander; ze hebben pas tegen AZ gespeeld. Auxerre heeft laatst met 2-0 bij Glasgow Rangers gewonnen, door twee goals van Kalou, dus dat geeft aan dat het geen gemakkelijke tegenstander is. Maar het is ook niet onmogelijk.''

,,Wij komen uit de Champions League, dus in dat opzicht zijn wij de favoriet'', aldus Koeman. ,,Auxerre zal minder blij zijn met ons dan wij met hen. Het is niet een ploeg van het kaliber Juventus of Bayern M√ľnchen, maar wel veel sterker dan Maccabi Tel-Aviv. Ik weet dat Ajax in het verleden al eens tegen Auxerre heeft gespeeld, maar dat waren andere teams en ik was er zelf ook niet bij, dus het zegt me wat dat betreft weinig. Alleen de trainer van Auxerre (Guy Roux, red.) is nog dezelfde. Het is een goede ploeg waartegen wij echter wel een kans hebben. Wij spelen om te winnen'', aldus de oefenmeester vrijdag. Als Ajax er in slaagt de Franse ploeg in twee wedstrijden te verslaan, treft de Amsterdamse club de winnaar van de dubbele ontmoeting tussen het Zwitserse FC Basel en het Franse Lille. ,,Dan gaan we twee keer naar Franrijk'', voorspelde Koeman.