Menu

Ajax loot Celtic FC in derde voorronde Champions League

Ajax speelt de eerste wedstrijd in de derde voorronde Champions League op woensdag 8 augustus thuis tegen het Schotse Celtic FC. De return is op 22 augustus in Schotland. Ajax-internet vernam in trainingskamp De Lutte de reacties van trainers en spelers.

Adriaanse vindt het een zware tegenstander: “Ze zijn kampioen en hebben alle cups gewonnen daar. Ze hebben een oudere, meer geroutineerde ploeg en meer kwaliteit in huis. Dat we thuis waarschijnlijk in een vol stadion spelen is geen voordeel. Het gaat om de prestaties, en de sportieve kansen om door te komen zijn kleiner dan tegen een minder bekende tegenstander. Celtic is favoriet”.

De meeste spelers zijn het erover eens dat het een zware loting is. John O´Brien denkt dat Ajax kan winnen: “Het is een zware tegenstander, maar wel mooi. Ze zijn kampioen in Schotland, maar ze hebben niet zoveel internationale ervaring, dus ik denk dat we kunnen winnen”.

Petri Pasanen kent de Europese tegenstander niet zo goed, evenals Richard Knopper. Volgens de laatste is iedere tegenstander lastig. Knopper: “Celtic is een club met naam. We moeten thuis de eerste klap uitdelen en de punten pakken. Maar we moeten vooral in ons zelf geloven. We hebben zeker winstkansen”.

Het Roemeense duo (Chivu en Lobont) denkt er hetzelfde over. “We have good chances to qualify” zegt Chivu. Lobont voegt eraan toe dat ze zeker gaan winnen. Volgens de andere keeper (Grim) heeft Ajax ook kansen. Grim:"Celtic is een sterke ploeg die graag wil voetballen. Ze zijn kampioen van Schotland en hebben vorig jaar gewonnen van Glasgow, dat wij vanwege de Nederlanders beter kennen. We weten waar we aan toe zijn met deze tegenstander. Tegen een minder bekende ploeg is dat afwachten. Het zal worden beslist over twee wedstrijden”.

Voor assistent-trainer Peter Boeve is Celtic geen onbekende. Hij herinnert zich de wedstrijden die hij zelf tegen de Schotse ploeg speelde in 1982. Boeve: “De eerste wedstrijd uit werd het 2-2. We speelden fantastisch en kregen een staande ovatie van het publiek. Thuis verloren we in de laatste minuut met 2-1 en werden uitgeschakeld. We hebben dus wat recht te zetten”.