Menu
Ajax loot Fiorentina

Ajax loot Fiorentina

Het Italiaanse Fiorentina is de tegenstander van Ajax in de derde ronde van de UEFA Cup. Ajax begint op 18 of 19 februari met een uitduel. De return in Amsterdam wordt op 26 februari gespeeld. ,,Een mooie loting", aldus trainer Marco van Basten.


Het is de eerste keer dat Ajax in Europees verband uitkomt tegen Fiorentina. De Italianen plaatsten zich voor de derde ronde van de UEFA Cup door achter Bayern München en Olympique Lyon als derde te eindigen in poule F van de Champions League. Momenteel staat de ploeg van trainer Cesare Prandelli vijfde in de Serie A.
Trainer Marco van Basten is tevreden met de loting. ,,Ik heb natuurlijk wel wat met Italië", zei de coach, die in zijn tijd als speler van AC Milan regelmatig op bezoek is geweest in Florence. ,,Fiorentina is een mooie club en beschikt momenteel over een elftal met behoorlijk veel ervaring." Van Basten denkt dat Ajax in staat moet zijn de dubbele confrontatie met de Italianen te overleven. ,,Ik denk dat wij zeker kansen hebben om door te gaan. Als je van HSV kan winnen, kan je ook van Fiorentina winnen. Die ploegen zijn qua niveau met elkaar te vergelijken."
Als Ajax Fiorentina uitschakelt treft het in de vierde ronde de winnaar van de confrontatie tussen FC Twente en Olympique Marseille.
Informatie over de kaartverkoop volgt zo spoedig mogelijk.
Let op: data en tijden altijd onder voorbehoud!