Menu
Ajax loot Legia Warschau

Ajax loot Legia Warschau

Ajax is maandagmiddag bij de loting voor de knockout-fase in de Europa League gekoppeld aan Legia Warschau. De duels worden gespeeld op donderdag 19 en 26 februari 2015.

Legia Warschau werd met groot machtsvertoon - vijftien punten uit zes duels - winnaar van groep L waarin ook Trabzonspor, Lokeren en Metalist Kharkiv acteerden.

,,Mijn eerste reactie is dat het veel zwaarder had kunnen zijn", reageerde trainer Frank de Boer direct na de loting. ,,Daarmee wil ik niks over Legia zeggen maar dan kijk ik gewoon naar al die andere sterke ploegen die we hadden kunnen treffen."

Onder voorbehoud speelt Ajax op 19 februari om 21.05 uur thuis tegen Legia en een week later volgt de return in Polen. Die begint om 19.00 uur. Legia moet dat duel zonder publiek spelen. Dat is de straf die de UEFA hen oplegde na ordeverstoringen door Poolse supporters bij het Belgische Lokeren. Bovendien mag Legia het hele seizoen geen uitsupporters meenemen.

De loting voor de volgende ronde wordt in tegenstelling tot een eerder plan niet vandaag gelijk geloot, maar op 27 februari.

Tekst: Ajax.nl