Menu
Ajax loot Manchester United

Ajax loot Manchester United

Ajax is vrijdagmiddag bij de loting voor de zestiende finales in de UEFA Europa League in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan Manchester United.

Manchester United komt net als Ajax uit de Champions League, maar de Engelsen behoorden tot de betere nummers 3. United zat in een poule met FC Basel, Benfica en Otelul Galati. Van de zes wedstrijden wonnen ze alleen de duels tegen Otelul Galati. Van FC Basel werd in Zwitserland verloren en in Manchester gelijk gespeeld na een vreemd wedstrijdverloop. De ploeg van Sir Alex Furguson kwam op een 2-0 voorsprong, maar zag Basel vervolgens langszij komen en zelfs de leiding nemen, 2-3. Maar in de laatste minuten kwamen de Engelsen alsnog op gelijke hoogte. Tegen Benfica eindigden beide duels in een gelijkspel.

Eén keer eerder speelde Ajax in de UEFA Cup tegen Manchester United. In het seizoen 1976-1977 wonnen de Amsterdammers op eigen bodem met 1-0, maar verloren ze in Manchester met 2-0 waardoor het toernooi al na de eerste ronde voorbij was.

De zestiende finales worden op donderdag 16 en 23 februari gespeeld. Ajax begint op 16 februari om 19:00 uur met een thuiswedstrijd, de uitwedstrijd begint op 23 februari om 21:05 uur.

Mocht Ajax over twee wedstrijden beter zijn dan Manchester United dan wacht de winnaar van de wedstrijd tussen Lokomotiv Moskou - Athletic Bilbao.

Houd Ajax.nl in de gaten voor de kaartverkoop!

Tekst: Ajax.nl