Menu
Ajax loot Milan, Real Madrid en Auxerre

Ajax loot Milan, Real Madrid en Auxerre

Ajax weet wie de tegenstanders zijn in de groepsfase van de Champions League. Het team van Martin Jol werd donderdagavond tijdens de loting in Monaco aan AC Milan, Real Madrid en Auxerre gekoppeld. Een schitterende groep, bij elkaar goed voor liefst 20 eindzeges in de Europacup I / Champions League.

Uitgerekend ex-Ajacied Wesley Sneijder, in Monaco uitgeroepen tot 'UEFA Club Midfielder 2010', haalde Ajax tijdens de loting uit de koker.

In Real Madrid treft Ajax de recordhouder. Liefst negen keer won de club uit de Spaanse hoofdstad de Europacup I / Champions League. AC Milan is een oude bekende van Ajax. In 2003 troffen beide teams elkaar in de kwartfinale van de Champions League. Een seizoen later speelde Ajax in de poulefase tegen Milan. En dan was er uiteraard de gewonnen Champions League-finale in 1995. AJ Auxerre was in 1993 en 2005 sparringpartner van Ajax op Europees niveau.

Het definitieve speelschema ziet er als volgt uit:

Real Madrid - Ajax
Woensdag 15 september, 20.45 uur

Ajax - AC Milan
Dinsdag 28 september, 20.45 uur

Ajax - Auxerre
Dinsdag 19 oktober, 20.45 uur

Auxerre - Ajax
Woensdag 3 november, 20.45 uur

Ajax - Real Madrid
Dinsdag 23 november, 20.45 uur

AC Milan - Ajax
Woensdag 8 december, 20.45 uur

Ajax stelt alles in het werk om zaterdag met de kaartverkoop voor SCC-houders te beginnen. Houd Ajax.nl in de gaten voor meer informatie.